‘Siber’ tedbirini almayan şirkete ağır ceza yolda

Düzenleyen:
‘Siber’ tedbirini almayan şirkete ağır ceza yolda

TEKNOLOJİ Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, siber saldırılara karşı önlem almayan kurumlara ağır para cezası verileceğini söyledi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA

Bakan Arslan, bazı gazetecilerle sohbetinde, Türkiye’deki siber saldırıların 15 Temmuz öncesinden artmaya başladığını, 15 Temmuz sonrası ise hızlandığını hatırlattı. Arslan, şöyle konuştu: “Siber saldırılar arttıkça, kurumlar siber güvenliğe ilişkin ilave tedbirler alıyor. Biz de BTK’da bu alanda çalışan sayısını artırdık. 7/24 çalışıyorlar. Çok yetenekli hepsi. Varsa bir sıkıntı, hemen müdahale ediyorlar. Kaldı ki bazı kurumlar veya tüzel kişilikler tedbir almak konusunda ağırdan davranıyor. Çünkü bir yaptırım yoktu. Ama çıkarılan KHK ile BTK’ya yaptırım yetkisi verildi. Eğer önlem almazsa, hangi kurum olursa olsun, yüklü para cezası ödeyecek. Kurumlar o cezayı ödeyeceklerine bir uzman daha görevlendirsin. Sisteminizi hep geliştirmek zorundasınız. Siber saldırıları yapanlar da kendilerini güncelliyor.”

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...