Bombacının kod adı: Laborant

Düzenleyen:
Bombacının kod adı: Laborant

GÜNDEM Haberleri

Şehirde kaos ortamı oluşturmayı hedefleyen DAEŞ üyelerinden Mehmet Kadir Cebael'in etrafına kendisini laborant olarak tanıttığı ve şüphe çekmemek için evini lüks şekilde donattığı tespit edildi

Gaziantep'te kanlı saldırılar hedefleyen terör örgütü DAEŞ üyelerine yönelik önceki gün 2 ayrı noktada düzenlenen ve 3 polisin şehit olduğu operasyonlarla ilgili enteresan detaylar tespit edildi. İşte, bu detaylardan bazıları...
n Polis, önceki sabah ulaştığı adresteki teröristlerin eylem için bütün hazırlıklarını tamamlayıp aktif hâle geçtiğini saptadı. Bunun üzerine gece beklenmeden müdahale kararı verilerek 'acil' koduyla operasyon yapılması kararlaştırıldı. 
n Geçen 30 Ekim günü Gaziantep'te polis operasyonuyla 1 Kasım seçimlerinde İstanbul'da HDP il binası ile Ankara'da Cumhuriyet gazetesi bürosuna yönelik bombalı saldırı için yola çıktığı sırada yakalanarak tutuklanan Yusuf Cebael'in, operasyonda kendini patlatan Mehmet Kadir Cebael'in kardeşi olduğu ortaya çıktı. 
n Cebael'in bir diğer kardeşi olan ve 18 yaşından küçük A'nın da yine örgüt üyeliğinden cezaevinde olduğu belirlendi.
n Cebael'in arandığının ortaya çıkmasının ardından eşi Fadile ve 2 çocuğu ile birlikte sınırı geçerek Suriye'ye gittiği, burada silah ve bomba eğitimi aldığı belirlendi. 
n Mermet Kadir Cebael'in şehre geldiği polisin Haziran ayında yaptığı operasyonda bir evde parmak izine ulaşılması ile anlaşıldı. 
n Cebael'in etrafına kendisini laborant olarak tanıttığı ve yine komşularının kendisinden şüphelenmemesi için lüks şekilde döşediği evine 2 televizyon aldığı ve bilgisayar bulundurduğu, çocuklarının bile telefon kullandığını saptadı.
n Cebael'in yakınları, cesedi teşhis etti ancak teslim almadı. Teröristlerin 15 günlük kanuni süreçte alınmaması durumunda Yeşilkent Mezarlığı'ndaki Kimsesizler Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...