Bir haftada 19 terör eylemi engellendi

Düzenleyen:
Bir haftada 19 terör  eylemi engellendi

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı, son bir haftada 19 terör eyleminin engellendiğini, 35 teröristin ise etkisiz hâle getirildiğini açıkladı.

Bakanlık, hava unsurları aracılığı ile yapılan operasyonlarda ise 21 teröristin etkisiz hale getirildiğini, örgüte yardım ve yataklık yapan 331 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Bu arada TSK, Siirt merkezde icra edilen hava destekli operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini, Muş’ta yol kontrol noktasında durmayarak araçla kaçmaya çalışan bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ise bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist öldürüldüğünü, 1 teröristin sağ ele geçirildiğini açıkladı. Irak'ın kuzeyi Zap bölgesinde ise 2 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Hakkâri'de süren operasyonlarda etkisiz hâle getirilen toplam terörist sayısı 415 oldu. Öte yandan, Erzurum'un Tekman ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca menfeze döşenen el yapımı patlayıcı (EYP), güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...