Çankaya Köşkü'nde 'Başkanlık' zirvesi

Düzenleyen:
Çankaya Köşkü'nde 'Başkanlık' zirvesi

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin görüşmesinde yeni anayasa çalışmalarına ilişkin süreç ele alındı.

İsmail Sonsuz ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemine yeşil ışık yakmasının ardından merakla beklenen ve “nabız zirvesi” olarak adlandırılan görüşme dün yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım ile Bahçeli, Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. 15 Temmuz sonrası dördüncü defa buluşan iki lider, 1 saat 10 dakika süren son zirvede başta yeni anayasa olmak üzere 5 başlığı masaya yatardı. Görüşmenin en hassas başlıklarından birini yeni anayasa ve başkanlık sistemi oluşturdu. Alınan bilgilere göre Bahçeli, grup toplantısında dile getirdiği hususları yineleyerek, AK Parti’den teklif beklediklerini kaydetti. Yıldırım da, partinin yaptığı hazırlık hakkında bilgi verdi. Görüşmede, düzenlemenin Meclis gündemine getirilmesinden çok, muhalefetin vereceği destekle 330 oya ulaşarak konuyu referanduma taşımanın önem arz ettiği vurgulandı.  Yıldırım, Suriye ve Irak’taki gelişmeler konusunda da Bahçeli’yi bilgilendirdi. Fırat Kalkanı harekâtındaki kararlılık ve güvenli bölge hedefi noktasında Bahçeli’nin hükûmete destek verdiği bildirildi. Görüşmede FETÖ’yle mücadelede gelinen nokta da ele alınırken Yıldırım, milli konularda hükûmetin yanında yer almasından dolayı Bahçeli’ye teşekkür etti.  Zirvede terör olayları da görüşüldü. Gaziantep’te yakalanacağını anlayınca kendilerini patlatan teröristlerle ilgili bulgular değerlendirildi. İki lider de, terör örgütlerinin, farklı toplum kesimlerini karşı karşıya getirmeye yönelik eylemleri konusundaki hassasiyetin altını çizdi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...