Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

1 yıldan uzun süre aynı elbiseyi giyiyorsa dikkat

Düzenleyen:
1 yıldan uzun süre aynı elbiseyi giyiyorsa dikkat

SAĞLIK Haberleri

Uludağ Üniversitesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Tarım, çocukların büyüme hızındaki yavaşlamanın birçok hastalığın habercisi olabileceğini söyledi.

Bütün kronik hastalıkların büyüme geriliğine sebep olabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Tarım, “Büyümeyi etkileyen faktörler genetik veya çevresel olabilir. Ancak, çocuğun gelişiminde problem varsa, doğuştan gelen kemik hastalıkları, metabolik hastalıklar, karaciğer, böbrek, kalp, akciğer ve bağırsakların kronik hastalıkları, kronik enfeksiyonlar göz ardı edilmemelidir. Bunun yanında iyi kontrol edilmeyen diyabet, bazı ilaçların uzun süreli ve yüksek dozda kullanımı, tiroid hormonu, büyüme hormonu ve cinsiyet hormonlarının yetersizliği de çocuğun büyümesi olumsuz etkiler” dedi. Prof. Dr. Tarım, “Okul yaşında her yıl 5 santimetre uzaması gerekir. Çocukların aynı giysileri bir yıldan daha uzun süre giyebilmesi de ailelere ipucu verebilir” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...