Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğu'ya kış geldi, kent merkezi 10 santim kar altında

Düzenleyen:
Doğu'ya kış geldi, kent merkezi 10 santim kar altında

GÜNDEM Haberleri

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte birçok yerde kar yağışı başladı. Gece yarısı kar yağışının başladığı Kars'ta sabah uyananlar kenti 10 santim kar altında buldu.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye kadar düşmesiyle başta Kars ve çevresi olmak üzere gece yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Kars kent merkezine mevsimin ilk kar yağışı bugün öğle saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor. Sabah güne her taraf bembeyaz kar örtüsüyle uyanan Karslılar, kışlık giysileri ile sokağa çıktılar. Okullara gitmek için evlerinden çıkan çocuklar ise önce kartopu oynadı.

Kar kalınlığının 10 santime kadar çıkması, ulaşımda aksamalara neden oldu. Yazlık lastikleri ile yola çıkanların otomobiller yollarda kaydı. Soba ve kaloriferlerin yakıldığı kente başka bölgelerden bu yıl gelen öğrenci ve memurlar, erken gelen kışın şaşkınlığını yaşadı.

Öte yandan kar yağışıyla birlikte Kars Kalesi, Harakani Türbesi ve Evliya Cami ile Mesut Yılmaz Parkı’nda bulunan kaz heykeli de kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. Kars’ta kar yağışı devam ederken, trafik ekipleri kent dışına çıkan sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Erzurum kent merkezinde ise gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde yerini yağmura bıraktı. Palandöken Dağı ve çevresi sisle kaplandı.

YAĞIŞLAR SÜRECEK
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı, yer yer çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar, sabah saatlerinde Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüldü.

Gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta 0, Ardahan'da 1, Ağrı'da 2, Iğdır'da 6, Erzurum'da 3, Tunceli'de 4 ve Erzincan'da 5 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığının Ardahan'da 5, Erzurum'da 8 ve Kars'ta 5, Erzincan'da 17, Ağrı'da 11, Iğdır'da 13 derece olması bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...