İbadi: Türkiye askerini bir an önce Irak'tan çekmeli

Düzenleyen:
İbadi: Türkiye askerini bir an önce Irak'tan çekmeli

DÜNYA Haberleri

Irak Başbakanı Haydar el İbadi'den Türkiye'yle ilgili yeni açıklamalar geldi.

İbadi, Bağdat’taki yabancı misyon ve temsilcileriyle görüştü. Görüşmede "Irak'ın egemenliği konusunda Türkiye'yi uyarıyoruz" dedi. Bağdat'taki büyükelçilerle yaptığı görüşme sırasında İbadi, Türkiye'den gelen açıklamalar konusunda iyimser olmadığını da ekledi.

"TÜRK ASKERLERİNE İZİN VERMİYORUZ"
İbadi, Türk askerinin Irak topraklarında bulunmasına resmi olarak izin vermediklerini belirtti. Türk askerlerinin bölgede kalmasının iki ülkenin tarihi ilişkilerine zarar verdiğini söyleyen Irak Başbakanı, Türkiye'nin askerlerini bir an önce Irak'tan çekmesi gerektiğini savundu ve "Türkiye iç sorunlarını dışarıya taşımak için Saddam Hüseyin’in politikasını benimsemiştir. Türk askerinin Irak topraklarında bulunmasına resmi olarak izin vermedik. Irak’ın egemenliğine saygı göstermelerini ve ülkenin kuzeyinden askerlerini derhal çekmesini talep ettik. Türk askerlerinin bölgede kalması, iki ülkenin tarihi ilişkilerine zarar verecektir” dedi.

ERDOĞAN: MASADA DA OPERASYONDA DA OLACAĞIZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Musul konusunda dün yaptığı açıklamada, "Operasyonda da olacağız, masada da olacağız, bunun dışında kalmamız mümkün değil" demişti. Erdoğan; "Türkiye'nin olmadığı bir operasyonda doğa bilecek neticelerden biz sorumlu değiliz. Biz operasyonda da, masada da olacağız. Orada kardeşlerimiz var, akrabalarımız var. Bizim burada kesinlikle duyarsız olmamız mümkün değil. Kimse bizden Başika'dan çıkmamızı beklemesin. Biz oradayız ve DAEŞ'a karşı her türlü operasyonları yaptık" ifadelerini kullanmıştı.
 

DAEŞ'İN İNTİHAR SALDIRISINDA IRAK ASKERLERİ ÖLDÜ
2 yıldır DAEŞ'in elinde bulunan Musul'u geri almak için bu sabah operasyon başlatılmıştı. Musul'u kurtarma operasyonu kapsamında yaşanan çatışmalar Hazır ve Giyara bölgelerinde bu akşam üzeri şiddetlendi. Giyara bölgesinde ilerleyen Irak ordu birliklerine Bilawet köyünde bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. 
Saldırıda 70 Iraklı asker yaşamını yitirdi.
Şiddetli çatışmalar Musul'un doğusunda da devam ediyor. Yerel medyadan alınan bilgilere göre Musul operasyonuna 30 bin Iraklı asker ile 4 bin kadar Peşmerge gücü katılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...