Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bahçeli'den 'başkanlık' açıklaması

Düzenleyen:
Bahçeli'den 'başkanlık' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Devlet Bahçeli, Başkanlık sistemi ile ilgili referandumdan korkmadıklarını ifade ederek "Millete sormanın sakıncası yok" dedi.

Devlet Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmasında, başkanlık sistemi için referandum çağrısı olarak yorumlanan sözleri ile ilgili konuştu. "Söz biliyorsunuz söyleyin, bilmiyorsanız susun adam sansınlar" diyerek kendisini eleştirenlere sert yanıt veren Bahçeli, "Biz millete gitmekten korkmayız. Millete sormanın hiç bir mahsuru ve sakıncası yok" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Önüne geleni kapan, ardına geleni tepen, işine geleni öven sütü ve soyu karmakarışık olanlar milletimizi anlayamayacaklardır. Türk deyince yüzü asılan, nefesi daralan, dili damağına yapışan batılın yedekçileri ölüm kusmak için yarış içine girmişlerdir. Bunlar zulmü egemen kılabilmek için, yaylım ateşinden vazgeçmemiştir. Terörizm bu çerçevede kullanıma gelmiştir. Zalimler terörle tükeneceğimizi sanıyorlar. Pes edeceğimizi, geri çekileceğimizi düşünüyorlar. Bu nedenle insani değerlerini tamamen aldırmış piyonlarla saldırıyorlar. Çok şükür bu aziz milletin şehitler tepesi boş değildir. Şehitler kervanına katılan evlatlarımız oldukça Türkiye sapasağlam duracaktır. Şehit haberleri hepimizi kahretmektedir. 9 kahramanımız geçen hafta şehit olmuştur. Terörizmle mücadele süreci ne kadar acı ve maliyetli olsa da dayanacağız, düşman kuşağını yaracağız; başka seçeneğimiz yoktur. Terörün panzehiri, birlik ve dayanışmanın canlı tutulmasıdır. Türk milletini bölme, Türk vatanını bölüşme hayali kuranların hevesi kursaklarında kalacaktır. Türk milleti aslından, neslinden, kökünden, kültüründen kopmayacak, koparma çabasında olanlara da asla göz açtırmayacaktır.

Halep emniyette değilse, Gaziantep tehdit altındadır
Ülkemiz bekaa düzeyinde risk ve tehditlerle karşı karşıyadır. Türkiye'nin de içinde bulunduğu geniş coğrafyalar diken üzerindedir. Küresel senaristlerin yoğun uğraş ve faaliyetleriyle Ortadoğu tümden kilitlenmiştir. Mezhep kamplaşma devasal coğrafyayı karanlığa gömmüştür. Suriye'nin dümeni bozuktur. Halep feryat figan içinde kan ağlamaktadır. Hastaneler, yardım konvoyları hedef alınmaktadır. Devasal kültür merkezi vandalların yağma ve talanına katılmıştır. Halep'in baskı ve zulümden kurtulması acil ve zorunludur. Meseleye bakışımız yabancıların bakışı gibi olamayacaktır. Halep'in kader çizgisiyle, Anadolu'nun istikbal rotası ayrı ve uzak değildir. Kaderimiz örtüşmektedir. Halep emniyette değilse, Gaziantep tehdit altındadır. Türkiye'nin komşu ülkelerde yaşanan savrulmalara müdahil olması kaçınılmazdır. Tam tersi durum ülkemizi daha pasif hale sokacaktır. Dünyanın diğer ucundan Ortadoğu'ya kalkıp gelen ülkelerin, Türkiye'nin çağrı ve taleplerine kulak tıkaması işgüzarlıktır. Komşu ülkelerin geleceklerinin tayin yetkisini kendisinde gören aymazlar, zalimler kafilesidir. Ortadoğu'da hesap yapan, çetele tutan, kanlı ambargo tutan malum ülkelerin sahtelikleri, yalanları bardağı çoktan taşırmıştır. Bunlar İslam alemine fitne aşılamıştır.

Suriye'nin yakalandığı fırtına azgındır. Şam bulanık, Halep kan ağlıyor. Küresel senaristlerin faaliyetleri ile Ortadoğu kilitlenmiştir. Türkiye'nin komşu ülkelerdeki savurmalara milli güvenliğini temin için müdahil olması kaçınılmazdır.

Mekke'de vurdular, Sakarya'da dirildik
ABD istedi, Almanya buyurdu, Birleşik Krallık dayattı diye imal edilemeyecektir sorumluluklarımız. Türkiye'nin kendisini çevresinden soyutlaması doğru değildir, mümkün de değildir. Sarıkamış'ta donduğumuz kadar çöllerde kavrulduk. Mekke'de vurdular, Sakarya'da dirildik. Hayallerimiz ve özlemlerimi bir oldu. Kıblemiz bir oldu, inancımız bir.

Musul operasyonu devreye alınmıştır
Dünyanın öbür ucundan gelenlerin Türkiye'nin çağrı ve taleplerine kulak tıkaması kabul edilemez. Misak-ı Milli Mülkü Milletindir. Musul operasyonu devreye alınmıştır. İbadi'nin komşuluk hukukuna hizmet etmediği ortadadır.

PKK'nın Musul Operasyonu'nda ne işi vardır? ABD ne yapmaya çalışmaktadır? İbadi'nin yolu yol değildir. PKK'nın Irak'ta mevzi etmesi komşulukla çakışır.

Türkmenlere katliama maruz kalırken Türkmen elini yalnız bırakamayız. Kerkük Türk'tür. Telafer'de katliam yapılırsa bunun hesabını kim verecek? Türkiye, Musul konusunda geride kalmamalıdır. Teksas'lı gelecek biz gelemeyeceğiz öyle mi? İstenen bu mudur? Biz üst akıl tanımayız, takmayız. Aklı olan varsa ya göle kaçsın yada kendisine saklasın. Tavsiyemiz budur. Türkiye'yi fanusa sokmak isteyenler boşuna heveslenmesin. Musul ve Halep bizim sorunumuzdur."

Başkanlık sistemi

Hukuksuzluk ve anayasa ihlalleri son bulmalı, millete gitmekten korkmayız. MHP parlamenter sistemin devamından yana, ancak millete görüşünü sormanın sakıncalı tarafını da görmez.

AK Parti'nin anayasa hazırlığını Meclis'e getirmesi, ilke ve hassasiyetlerimizi gözetmesi halinde makul bir neticenin alınacağına inanıyorum.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...