Fenalaştığı yerde yeniden dünya rekoru deneyecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fenalaştığı yerde yeniden dünya rekoru deneyecek

SPOR Haberleri  / AA

Dünya serbest dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, daha önce rekor denemesi sırasında fenalaştığı Antalya'nın Kaş ilçesinde yeni bir deneme yapacak.

Milli sporcu Ercümen, 2014 yılında Kaş ilçesinde 91 metreye dalarak "değişken ağırlıklı paletsiz ip destekli dalış" dünya rekorunun sahibi olmuştu. Geçen yıl ekim ayında Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında şehitlere ithafen kendisine ait 91 metrelik dünya rekorunu 100 metreye çıkarmak için Kaş ilçesi Hidayet Koyu'nda dalış gerçekleştiren Ercümen, dalış sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı.

Ercümen, 22 Ekim Cumartesi günü Hidayet Koyu açıklarında yapacağı yeni denemede bu kez rekorunu 110 metreye çıkarmaya çalışacak.

Değişken ağırlık ip destekli paletsiz derin dalış ve sabit ağırlık paletsiz ip destekli dalış branşlarında önceki yıllarda rekorlar kıran milli sporcu Derya Can da 29 Ekim'de aynı bölgede dünya rekoru denemesinde bulunacak.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...