10 bin koruma memuru alınacak

10 bin koruma memuru alınacak

GÜNDEM Haberleri

Hassas yerlerin korunması için 10 bin yeni koruma memuru alınacak.

Alınacak olan personelin kadrolu mu sözleşmeli mi olduğu henüz belli değil. Başbakan Erdoğan'ın nbsp; stadyumların korunması için verdiği talimat doğrultusunda alınacak olan personelin ilk aşamada spor bölgeleri için kullanılması öngörülüyor.

28 YAŞ SINIRI GELİYOR

Stat ve üniversitelerde yaşanan olaylar, İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, emniyete bağlı olarak görev yapacak 10 bin koruma memuru istihdam edecek.

Başvurudaki üst yaş sınırı, 28 olarak belirlendi. Koruma memurları, 6 aylık bir eğitime tabi tutulacak. Çalışmanın detaylarını anlatan Bakan Muammer Güler, polisin kendi karakolunu bile koruma memurlarının koruyacağını söyledi.
Güler, bir tür "resmi-özel" statüde çalışacak koruma memurlarının belli saatlerde görev yapacağını dile getirdi. Statlardaki özel güvenliliğin yetersiz olduğunu ifade eden Güler, konuyla ilgili bazı istatistikler de verdi.51 kişinin yaşamını yitirdiği Reyhalı saldırılarıyla ilgili 3 asıl failin arandığını vurgulayan Güler, aramalarda kırmızı bültenden de yararlanıldığını ifade etti.
Güler, "MİT ile Emniyet arasında koordinasyonsuzluk var mı?" sorusuna ise "Bu süreçte bir saptama yok" diye karşılık verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...