Bosna Cumhurbaşkanı Bakir İzetbegoviç'ten akademik barış desteği

Düzenleyen:
Bosna Cumhurbaşkanı Bakir İzetbegoviç'ten akademik barış desteği

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Bilgehan GÜLTEKİN, kızkardeşi Doç.Dr. Tuba Gültekin ile birlikte hazırladığı ”Lider Ülke Türkiye’nin Barış Diplomasisi” kitabı çerçevesinde, kardeş ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile yüzyüze görüşerek liderlerin görüşlerini kitaba dahil ediyor.Prof.Dr. Bilgehan Gültekin, kitap çalışması çerçevesinde geçtiğimiz gün, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir Izetbegovic tarafından Saraybosna’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayında kabul edildi.

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, kızkardeşi Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Tuba GÜLTEKİN  ile birlikte hazırladığı” ”Lider Ülke Türkiye’nin Barış Diplomasisi”kitabı  çerçevesinde uluslararası platformda etkin barış liderliğini belirleyen 40 kategorili akademik bir model geliştirdi.Barış modeli kapsamında,Avrupa’nın barış iletişimi alanında liderlik üstlenen devlet ve hükümet başkanları ile yüzyüze görüşmeler gerçekleştiren iki kardeş öğretim üyesine,Balkanların güçlü siyaset adamı Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir Izetbegovic’ten destek geldi.

Yüzyüze görüşme gerçekleştirdikleri 100 büyükelçi,4 Dışişleri Bakanı, 200 diplomat ve araştırmaya dahil ettikleri  üniversite öğrencilerinin oyları ile Avrupa’nın etkin barış liderlerini belirleyen Gültekin kardeşler’in araştırmasında Cumhurbaşkanı Bakir Izetbegovic  “Barış İletişimi” alanında en güçlü siyasal liderlerden biri  olarak  belirlendi. Çalışmalarını “Barış İletişimi Liderliği” başlığında bir ödül projesine dönüştüren Gültekin Kardeşler, proje ile yakından ilgilenen Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir Izetbegovic  tarafından 15 Ekim 2016 tarihinde Saraybosna’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayına davet edildi.

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda,  Cumhurbaşkanı Bakir Izetbegovic  ile 1 saat yüzyüze görüşme gerçekleştiren Prof.Dr. Bilgehan GÜLTEKİN; Balkanlarda barış diplomasisi konusunda yürüttüğü etkin liderlik ve  kişilerarası iletişim yeteneğini bir barış modeline dönüştürme liderliğinden dolayı Bakir Izetbegovic’in Balkan ülkelerindeki en etkin siyasal liderlerden biri olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Bakir Izetbegovic; barış diplomasisinin önemine vurgu yaparak; bu konudaki siyasal liderliğin uluslararası anlaşmazlıkların çözümünde belirleyici olduğunu  ve akademik çalışmalara desteğinin tam olduğunu vurguladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...