Hamilelikte mandalinanın gebeye ve bebeğe faydaları nelerdir?

Düzenleyen:
Hamilelikte mandalinanın gebeye ve bebeğe faydaları nelerdir?

SAĞLIK Haberleri

Mandalina,kış aylarının en sevilen meyvelerindendir. Vitamin ve mineral dolu yapısıyla hem hamile kadın hem de bebeği için çok faydalıdır.Yalnız gebelikte mandalina tüketimini abartmamalıdır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Zeki Salar,her gıdanın normalden fazla tüketilmesinin zararlı olduğunu, mandalinanında diğer meyveler gibi şeker içeriğiyle fazlasının anne adayına ve bebeğe zarar verebileceğini, gebelikte günde 6-7 küçük boy mandalinadan fazla yememek gerektiğini bildiriyor.

Hamilelere mandalinanın faydaları

Kabızlığı önler

Mandalinada özel bir karbonhidrat türü olan olan liften bol miktarda bulunur. 1 su bardağı mandalina yani 2 orta boy mandalina 3,5 gr lif içerir. Hamilelikte lifli gıdalarla beslenmek gebelerde sık karşılaşılan sağlık sorunu olan kabızlığı önler, anne adayını uzun süre tok tutarak gereksiz kalori alımını engeller.

Bağışıklığı güçlendirir

Mandalina, en önemli C vitamini kaynaklarındandır. 1 su bardağı mandalina 52 mg C vitamini içeriği ile kadınlardaki günlük C vitamini ihtiyacının %69'unu karşılar. C vitamini, cilt ve kemik sağlığında önemli rol oynayan kolajen ismindeki proteinin sentezine yardımcı olur. C vitaminin bir diğer görevi de bağışıklığı güçlendirmektir. Hamilelikte mandalin yemek,bebeğin ve sizin cilt sağlığınızı korur, gebelikteki olası hastalıkları önler.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...