Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yoğurt yemek gripten koruyor

Düzenleyen:
Yoğurt yemek gripten koruyor

SAĞLIK Haberleri

Bolu Sağlık Müdürü Mahmut Arık, "Yoğurdu sofranızdan eksik etmeyin, günde bir kase yoğurt yemek grip ve soğuk algınlığı riskini yüzde 25 azaltıyor." dedi.

Bolu Sağlık Müdürü Mahmut Arık, kış aylarında gribe yakalanmaktan korkanlara çok önemli bir tavsiyede bulundu. Arık, "Yoğurdu sofranızdan eksik etmeyin, günde bir kase yoğurt yemek grip ve soğuk algınlığı riskini yüzde 25 azaltıyor. Ayrıca yoğurtta bulunan bakteriler bağışıklık sistemini güçlendiriyor." dedi.

"HANGİ VİRİSÜN, HANGİ DÖNEMDE ETKİN OLDUĞU BELİRLENDİ"

Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gribin, gribin seyrinin Sağlık Bakanlığı tarafından yakından takip edildiğini, grip sezonunda hangi grip virüslerinin mevsimin hangi döneminde etkili olduğunun belirlendiğini söyledi.

"2 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜZERİ TEHLİKEDE"

Gribin risk grubunun olduğunu anlatan Arık, "65 yaş ve üzeri kişiler, 2 yaşın altında bulunanlar, hamileler, bakımevi ve huzurevinde kalanlar, kronik böbrek yetmezliği olanlar, astım, kronik akciğer hastalığı, kalp-damar sistemi hastalığı, bağışıklık sistemi baskılanmış, kan hastalığı, şeker hastalığı, nörolojik hastalığı, metabolik hastalığı, kronik karaciğer hastalığı olanlar, aşırı kilolu olanlar, sağlık çalışanları, 6 ay-18 yaş arasında olup uzun süre aspirin kullanması gerekenler grip için risk grubunda bulunmakta. Bu grupta bulunanlar mevsimsel grip aşılarını yaptırmalıdır. Grip aşısı grip mevsimi boyunca yaptırılabilir." şeklinde konuştu.

"HASTA KİŞİLERDEN KAÇINILMALI"

Gripten karşı "El yıkama ve kişisel hijyen gripten korunmada önemli yöntemlerdendir" diyen Arık, "Hasta kişilerle temastan kaçınılmalı, kalabalık ve kapalı ortamlarda uzun süre kalınmamalıdır. Hasta kişiler hekime başvurmalı ve hekim önerisi dışında ilaç kullanmamalı. Bol bol meyve ve sebze tüketin. Meyveler ve sebzeler metabolizmayı güçlendirir." diye konuştu.

"SİGARA BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ZAYIFLATIYOR"

Arık ayrıca, sigara ve alkolün bağışık sistemini zayıflattığını aktararak, "Hastalığa yakalanma olasılığını güçlendirir. Alkol bağışıklık sistemini zayıflatır ve kişiyi hastalığa hazırlar. Ayrıca alkol vücudu susuz bırakır." dedi. Yoğurt tüketimine de değinen Arık, "Yoğurdu sofranızdan eksik etmeyin, günde bir kase yoğurt yemek grip ve soğuk algınlığı riskini yüzde 25 azaltıyor. Ayrıca yoğurtta bulunan bakteriler bağışıklık sistemini güçlendiriyor." şeklinde ifade etti.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...