BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Çiğ köftede HİJYENE dikkat!

Çiğ köftede HİJYENE dikkat!

Uzmanlar, hijyenik şartlarda hazırlanmayan ve sıcakların da etkisiyle bakterilerin kısa zamanda çoğaldığı çiğ köfteleri tüketmeyin uyarısı yaptı.



Uzmanlar, hijyenik şartlarda hazırlanmayan ve sıcakların da etkisiyle bakterilerin kısa zamanda çoğaldığı çiğ köfteleri tüketmeyin uyarısı yaptı. Köşe başlarında satılan çiğ köftelerin, havaların ısınmasıyla birlikte sağlık risklerini de beraberinde getirdiği bildirildi. Ellerin vücutta en fazla bakteri barındıran organ olduğunu, çiğ köftenin de uzun süre elde yoğrularak hazırlandığını ifade eden Prof. Dr. İsmail Balık, bu besinlere el, burun ve saçtan zararlı bakterilerin geçmesinin dizanteri, kanlı ishal, tifo ve besin zehirlenmeleri gibi hastalıklara yol açtığına dikkati çekti. Çiğ köftenin çok tüketildiği yerlerde bağırsak parazitlerinin yaygın olarak görülmesinin olayın ciddiyetini ortaya koyduğunu belirten Balık, “Yapım aşamasında tek kullanımlık eldivenler ve burnu kapatacak maske takılmalı, saçları tümüyle kapatacak bone kullanılmalıdır. Çiğ köfte hazırlanacak malzeme temiz olmalı, yeşillikler çok iyi yıkanmalı, hatta en ideali sirkeli suda bekletilmeli” dedi.
Reklamı Geç
KAPAT