Korsancılara şifre işlemedi

Korsancılara şifre işlemedi

GÜNDEM Haberleri

Fatih'te düzenlenen korsan operasyonunda aralarında Dan Brown'un 6 gün önce raflarda yerini alan "Cehennem" adlı kitabının da bulunduğu yaklaşık 10 bin korsan kitap ele geçirildi.

Fatih'te düzenlenen korsan operasyonunda aralarında Dan Brown'un 6 gün önce raflarda yerini alan "Cehennem" adlı kitabının da bulunduğu yaklaşık 10 bin korsan kitap ele geçirildi.
Brown'un son kitabı "Cehennem"'in korsan üretime karşı şifreli flash belleklerle korunduğu açıklanmıştı.
İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süredir takip altında tuttuğu korsan şebekesinin çökertilmesi için çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından şüphelileri ve bulundukları adresleri tespit eden ekipler, sabah saatlerinde operasyon için harekete geçti. Polis, Fatih'te bir iş hanında iki adres ile bir eve yönelik eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan aramalarda son dönemlerde piyasa çıkan kitaplarında aralarında bulunduğu çok sayıda korsan kitaba el konuldu. Baskının ardından korsan ticareti yaptığı ileri sürülen B.M. adlı bir şüpheli gözaltına alındı. B.M. olay yerinde yapılan ön sorgusunun ardından Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
DAN BROWN'UN CEHENNEM" ADLI KİTABI DA ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonda ele geçirilen kitaplar arasında Dan Brown'ın son kitabı olan ve 6 gün önce piyasaya çıkarılan "Cehennem" adlı kitabı da yer alıyor. Yapılan detaylı aramalarda Brown'ın yaklaşık 300 adet korsan kitabının basıldığı tespit edildi. Dan Brown'un son kitabı korsan üretim karşın şifreli flash belleklerle korunarak yoğun güvenlik önlemleri arasında basılmıştı. Bunca güvenliğe rağmen kitabının kısa sürede korsana düşmesi de dikkat çekti. Polisin son dakika operasyonu ile kitaplar piyasaya sürülmeden ele geçirilmiş oldu.
Polis ekipleri, konuyla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü ve olayla ilgili aranan şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...