Bahçeli, Başkanlık için referanduma yeşil ışık yaktı

Düzenleyen:
Bahçeli, Başkanlık için referanduma yeşil ışık yaktı

POLİTİKA Haberleri

"Ya fillî durum düzelsin, evli evine, köylü köyüne dönsün. Ya da fillî durum hukuki boyut kazanarak Türkiye derin bir nefes alsın. Biz millete gitmekten korkmayız..."

Damla PEKER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemi ile ilgili “millete sormanın sakıncası yok” dedi. Bahçeli, başkanlık tartışmalarını alevlendiren sözlerine dünkü grup toplantısında açıklık getirirken kendisine yüklenen CHP’ye sert cevaplar verdi. ‘MHP’nin ne dediği bellidir’ diyen Bahçeli, “Hükûmet sistemi üzerinde yapılan tehlikeli oynamalar, hukuki temeli olmayan siyasi ve hamasi uygulamalar rejim krizine dönüşebilecektir. Ya fillî durum düzelsin, evli evine, köylü köyüne dönsün. Ya da fillî durum hukuki boyut kazanarak Türkiye derin bir nefes alsın. Biz millete gitmekten korkmayız. Bunda da mahzur görmeyiz. Ve de Türk milleti ne derse, neye karar verirse gereğini seve seve yaparız” diye konuştu.

Özellikli CHP’nin MHP’ye yönelik ‘AK Parti’nin bastonu oldunuz” sözlerine sert çıkan Bahçeli şunları söyledi: "AKP’nin stepnesi, koltuk değneği, yedek lastiği, bastonu, kurtarıcı meleği dediler. Başkanlığı saraya altın tepsi içinde sunduğumuzu söylediler. Gizli görüşmeler yaptığımızı dillendirdiler. CHP niye celalleniyor, niye rahatsız oluyor? PKK’yla kuytu köşelerde fiskos yaparken, HDP’nin aparatı, PKK’nın siyasi sim kartı olurken bir şey olmuyor da, biz bir teklifle gelince mi kıyamet kopuyor? Bunlar MHP’yi tanımıyorlar. Biz şartlar oluşursa, egemenliğin sahibi aziz milletimize herhangi bir problemin ve muammanın çözümü için müracaat etmekten en ufak tereddüt göstermeyiz. Bu sebeple diyorum ki, pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Gerekirse zahmet çekeriz, çileye katlanırız; ama Türkiye’nin siyasi ve hukuki istikrarı için üzerimize düşeni harfiyen yaparız. MHP parlamenter sistemin revize edilip reforma tabi tutularak devamından yanadır. Türk milletine güveniyorum, AK Parti'nin Anayasa hazırlığını TBMM’ye getirmesi, ilke ve hassasiyetlerimizi gözetmesi hâlinde sağlıklı ve makul bir neticenin alınacağına yürekten inanıyorum.”

Bahçeli'den veciz sözler

MHP lideri Devlet Bahçeli konuşmasında CHP'ye yüklenirken sık sık özlü sözler kullandı. İşte onlardan bazıları: * Leb demeden leblebiyi anlarım diyen ileri zekâlılar mangalda kül bırakmamışlardır. * Ahmak ata binerse bey oldum sanırmış, şalgam aşa girerse yağ oldum sanırmış. * Söz biliyorsanız söyleyin inansınlar; bilmiyorsanız susun da alayınızı adam sansınlar. * Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olurmuş. * Demir tavında dövülür. * Tatsız aşa tuz neylesin, akılsız başa söz neylesin. * Düğüne giderler zurna beğenmezler, hamama giderler kurna beğenmezler. * Atlar nallanırken kurbağa ayağını uzatırmış. * İçleri çıfıt çarşısına dönenlerden öğrenecek bir şeyimiz yoktur. * Yağ mı yoğurttan yoğurt mu yağdan çıkar. * Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. * Zahmetsiz rahmet olmaz.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...