Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MHP Meclis'te 'evet' sandıkta 'hayır' diyecek

Düzenleyen:
MHP Meclis'te 'evet' sandıkta 'hayır' diyecek

GÜNDEM Haberleri

AK Parti’nin önceki gece yapılan MKYK toplantısının ana gündem maddesini başkanlık sistemini içerecek anayasa değişiklikleri oluşturdu.

Yücel Kayaoğlu ANKARA

Başbakan Yıldırım, önceki gün Bahçeli ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlatırken, “Meclis’teki oylamalarda MHP’nin anayasa değişikliğine destek vereceği izlenimini edindim. Bu konuda, Sayın Bahçeli bir kez daha artık bu hükümet sistemi tartışmalarının son bulması gerektiğini söyledi. Ben Sayın Bahçeli’ye açıkça destek verip vermeyeceklerini sordum. O da bana ‘Arkadaşlarıma gerekli telkinde bulunacağım’ dedi. MHP her ne kadar parlamenter sistemi savunsa da başkanlığa Meclis’te destek verecek. Ancak referandumda parlamenter sistemi savunmaya devam edecek. Bizim şu anda ilk hedefimiz zaten anayasa değişikliğini Meclis’ten geçirmek” dedi. MKYK’da başkanlık sistemini içeren ve 15 maddeden oluşacak teklifin bir an önce Meclis’e sunulması, Ocak ayında Meclis’ten geçirilmesi, Nisan’da da referanduma sunulabileceği yönünde değerlendirme yapıldı. Başkanlıkla ilgili maddelerin ayrı bir paket olması gerektiğini savunan MKYK üyeleri, “Diğer maddelerle birleştirilirse Meclis’e işler uzar. Bir an önce mini bir paket hazırlayıp Meclis’e sunmalıyız” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...