Ünal Aysal'dan 6 uyarı!

Düzenleyen:
Ünal Aysal'dan 6 uyarı!

SPOR Haberleri

G.Saray’ın eski başkanı, Riva ve Florya projeleriyle ilgili, “Projeler gözden geçirilmeli. Arsayı sat, günü kurtar mantığı ile sorunlar çözülemez” dedi

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal, 22 Ekim’de Riva ve Florya arazileri satışının oylanacağı genel kurul öncesi önemli açıklamalarda bulundu.  Projelerden sadece birine yetki verilmesi gerektiğini vurgulayan Aysal, “Arsayı sat günü kurtar” mantığı ile problemlerin çözülemeyeceğini, ayrıca ödemelerin de lira olarak değil döviz cinsinden alınması gerektiğini belirtti. Bütün hisselerin ve kontrolün G.Saray’da olması gerektiğini altını çizen Aysal, başkanlığı döneminde hazırladıkları projeye de değindi. Eski başkan Aysal, “Bizim hazırladığımız proje gayrimenkullerin satışı veya kontrolümüz dışındaki bir kar paylaşımı değildi. Tam aksine öncelikle kulübün başlangıçta bütün hisselerine sahip olup kontrol edeceği bir gayrimenkul yatırım ortaklığı kuracaktık. İki yıl önce bu hamleyi yapabilmiş olsaydık, bugün borçlarımızın büyük bir kısmından kurtulmuş olacak, faiz ve kur farkı zararlarımızı da asgariye indirebilecektik” diye konuştu.

Gayretlerini destekliyorum
Bu hafta sonu gerçekleşecek genel kurulda oylanacak olan projenin ise sadece üç-dört yıl sonrasına dönük olduğunu ifade eden Ünal Aysal, “Senelerdir bu mesleğin içinde olan bir iş adamı olarak, bugünkü yönetimin 2000’den 2011’e kadar katlanarak gelen ve bütün algı operasyonlarının tersine, sadece 2011-2014 yılları arasında sabit tutulup artışı durdurulan borç-alacak farkının azaltılabilmesine dönük gayretlerini destekliyorum. Ancak bunun gerçekleşebilmesi için projenin bu şekliyle kabul edilmemesi gerekir. Eğer edilecekse önerilerimin uygulanması Galatasaray camiası için faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

İşte Aysal’ın önerileri:
∂ İnşaat maliyetleri tamamen kulübün kontrolünde olmalı.
∂ Bu iki projeden sadece biri için yetki verilmeli.
∂ Bu iş TOKI veya Emlak Konut ile yapılacak ise, ön şart olarak Arena’nın devri ve Galatasaray’ın yükümlülükleri netleştirilmeli.
∂ İş veya işler Emlak Konut’a verilecek ise peşinen Emlak Konut’un katma değerinin ve sağlayacağı avantajların taahhüt altına alınması gereklidir.
∂ Alınacak asgari garanti ve ödemeler TL değil döviz bazında olmalı.
∂ Tercihimiz tamamen kulübümüzün kontrolünde bir gayrimenkul yatırım ortaklığı kurularak yatırımcıların dâhil edilmesi yolu ile bir katma değer oluşturulmasıdır.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...