Ankara'da öldürülen DAEŞ'li teröristin kimliği belli oldu

Düzenleyen:
Ankara'da öldürülen DAEŞ'li teröristin kimliği belli oldu

GÜNDEM Haberleri

Ankara Eryaman'da operasyon sırasında öldürülen teröristin 1992 Adana doğumlu Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Ahmet B. olduğu öğrenildi.

Başkent Ankara'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda DAEŞ'li bir canlı bomba öldürüldü. Teröristin 1992 Adana doğumlu Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Ahmet B. olduğu belirlendi.

CENAZE ADLİ TIP'A GÖTÜRÜLDÜ

Eryaman'da operasyon sırasında öldürülen teröristin cesedi Olay Yeri ekiperinin incelemelerini tamamlamasının ardından sabah saat 07.00 sıralarında cenaze aracıyla Adli Tıp'a götürüldü.

Öte yandan, yaşanan çatışma sonrası dairenin camlarının kırıldığı ve penceresininde hasar bulunduğu görüldü.

EVİNDE CANLI BOMBA MALZEMESİ BULUNDU

Ankara Valisi Ercan Topaca operasyonla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Teröristin evine saat 3'te baskın yapıldı. Öldürülen DAEŞ'linin evinde canlı bomba malzemesi bulundu. Evde 2 dinamit, 7 kilogram amonyum nitrat ve 2 kilogram somun bulundu. Anıtkabir ve civarında 3 defa ve eski meclis civarında da kamera kayıtlarında görülünce sonra bağlantıları da şüpheli görülünce takibe alındı. Bu sebeple operasyon düzenlendi.

ANKARA'YI KANA BULAYACAKTI

"Tahminimiz, Anıtkabir ve eski meclis çevresinde keşif faaliyetlerini yaptığına göre 29 Ekim törenleri olabilir, 10 Kasım törenleri olabilir ya da halkın yoğun olduğu yerler olabilir. Hedefin, kalabalık insan toplulukları olduğu şüphesiz. Kimliği ile ilgili henüz çok net bir bilgi yok. Önceden takip ettiğimiz için bazı bilgiler var ama doğrulatmaya çalışıyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...