Beşiktaş, Napoli'nin galibiyet serisini bozmak için sahada!

Düzenleyen:
Beşiktaş, Napoli'nin galibiyet serisini bozmak için sahada!

SPOR Haberleri

Zor ama imkânsız değil! Evet Napoli’nin gücü ve kadro kalitesi belli ama neden olmasın! “Yenemiyorsan yenilme” klişesi hayata geçsin

Şampiyonlar Ligi’nde bu gece temsilcimiz Beşiktaş, İtalya’da Napoli ile karşılaşacak. Siyah-beyazlıların geride kalan 2 maçlık seride Avrupa Kupası’ndaki gidişatı durumu idare etti. Kazanıp kaybetmedi, umudunu sürdürdü. Ve şimdi umudunu koruma ve hatta geliştirme biraz daha ileriye götürme zamanı… Napoli’nin gücü ortada. Grubun favorisi… Zaten 2’de 2 yapması da bunun göstergesi. Son lig maçında Roma’ya hem de kendi sahasında kaybetmesi Beşiktaş adına sevindirici. Dinamo Kiev maçında geriden gelip deplasmanda kazandı (1-2), Benfica önünde ise şov yapmıştı: 4-2.

EN GOLCÜLERİ SAKAT
İki maçta rakip fileleri 6 defa havalandıran Napoli’de dikkat çeken ve golleriyle öne çıkan Milik (3). Ki bir de asisti bulunan Milik sakatlandı ve bu gece Beşiktaş’a karşı olmaması avantaj. Temsilcimiz Kara Kartal’da ise sakatlığı süren Oğuzhan Özyakup kafileye alınmadı. Sonuç olarak bakıldığında hiç telaffuz etmek istemiyoruz ama Beşiktaş’ın mağlubiyeti camiayı üzer, beraberlik idare eder ve keyif verir, 3 puan ise taraftara bayram yaşatır. Galibiyet hem de gruptan çıkma adına çok büyük avantajı da beraberinde getirir.

Talisca: Stilimizi değiştirmeyeceğiz
Anderson Talisca, Brezilya basınına konuştu: “Napoli güçlü bir takım. Onların oynamasına izin vermemeliyiz. Sağlam bir görüntü sergilemeliyiz. Üst tura çıkmak için 3 puan arayacağız. Kendimize güveniyoruz. Napoli gibi takımlarla deplasmanda oynamak kolay olmayacak ancak oyun stilini değiştirmeyeceğiz” diye konuştu.

NAPOLİ-BEŞİKTAŞ MAÇI HANGİ KANALDA?

San Paolo Stadı'nda oynanacak Napoli - Beşiktaş maçı 19 Ekim Çarşamba günü saat 21.45'te başlayacak. Karşılaşma Tivibuspor'dan canlı ve şifreli olarak yayınlanacak.

AVRUPA’DA DIŞ SAHA GOLÜNDEKİ SORU…

Kimin 100’ü gülecek?

Beşiktaş, Napoli karşısında galibiyet ararken aynı zamanda tarihe geçecek bir istatistiği de sağlamaya çalışacak. Kartal’ın Avrupa kupalarında dış sahada şu ana dek 99 golü var. Napoli ağlarına gönderilecek bir gol 100. gol olarak tarihe geçecek. Tabii ki gözler forvetlerde ama sürpriz bir isim de çıkabilir. Siyah-beyazlıların deplasmanda 93 maçta 20 galibiyet, 18 beraberlik ve 55 yenilgisi olduğunu da belirtelim.

HAYDİ QUARESMA...

Attın yine atabilirsin


Şampiyonlar Ligi’nin 2. maçlarında hem haftanın oyuncusu olan ve hem de en iyi golü atan oyuncusu seçilen Ricardo Quaresma Dev Arena’da 50. maçına çıkacak. Barcelona ve Chelsea formalarıyla Şampiyonlar Ligi maçına çıkamayan Q7, Porto’da 39, Inter’de 8 ve Beşiktaş’ta 2 defa oynadı. Porto formasıyla 2003-04 sezonunda Napoli’ye gol atan Quaresma’dan yine gol bekleniyor. Siyah-beyazlı forma altında 9 golü olan Portekizli, Oktay Derelioğlu (14) ve Bobo’ya (12) bir adım daha yaklaşmaya çalışacak.

Gökhan İnler'in hatırası var!
Nasıl olmasın ki! 2011’den 2015’e kadar Napoli forması giydi… Gökhan İnler bugün eski takımına karşı mücadele verecek. Hem de formasını 166 defa giydiği ve 13 gol attığı eski kulübüne karşı. İnler’in kaptanlığını da yaptığı Napoli formasıyla 13 Şampiyonlar Ligi mücadelesinde boy gösterdi.

ŞENOL GÜNEŞ NAPOLİ MAÇI ÖNCESİ İDDİALI KONUŞTU: Korkmuyoruz

“Güçlü bir takıma karşı oynayacağız ancak biz de sahada pes etmeden Beşiktaş’a yakışır şekilde mücadele edeceğiz”

Söz Şenol Güneş’teydi. Beşiktaş’a şampiyonluk yaşatan ve ardından Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım vizesi alan siyah-beyazlılarda başarılı teknik adam İtalya’da basın toplantısı düzenledi. “Sezon başından bu yana oynayacağımız en güçlü takımla karşılacağız” diyen Şenol Hoca, “Zor maç. Ne olursa olsun, iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz. Korkmuyoruz, kimse merak etmesin. Futbol keyif alınan bir oyundur, yarın da (bugün) keyif almaya çalışacağız” diyerek takımına güvendiğini gösterdi. Maç içinde  zaman zaman zorlanabileceklerini belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Belki diğer maçlarımıza göre farklı formatlar ortaya çıkacak. Tedbirlerimiz fazla olacak” dedi.

Biz işimize bakacağız
Rakibin güçlü olmasına rağmen kendi oyunlarını sahaya yansıtmak istediklerini ifade eden Güneş, kaybetseler de futbol adına doğru işleri yapacaklarını söyledi. Şenol Güneş formsuz olan Aboubakar hakkında ise “Gol atması için yarını (bugün) bekleyeceğiz herhalde” dedi. Napoli’nin eski oyuncusu Gökhan İnler ise, “Hocam görev verirse en iyi oyunumu oynayacağım. Buraya galibiyet için geldik. Onun için elimizden geleni yapmalıyız” sözlerini kullandı.

SARRİ KONUŞTU:
Beşiktaş’la başa çıkmak zor olacak

Napoli Teknik Direktörü Maurizio Sarri, Beşiktaş maçı için  “Roma yenilgisini dikkate alarak orta sahada bazı değişiklikler yapacağım. Henüz maç kaybetmeyen güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Mental olarak güçlü bir takım. Onlarla başa çıkmak zor olacak” dedi. Kaleci Reina ise “Quaresma ve Talisca’ya frikiklerde özellikle dikkat edeceğim” diye konuştu.

İTALYANLAR TUR PEŞİNDE
Napoli kazanırsa erken vize alıyor

Napoli açısından Beşiktaş mücadelesinin ayrı bir önemi var. İtalyanlar üçlü çekip gruptan çıkmayı çok erken ilan edebilir. Napoli kazanması halinde 3’te 3 yapacak ve gruptan çıkmayı garantileyecek. Ve İtalyan temsilcisinin şöyle bir istatistiği de var; evindeki son 18 Avrupa Kupası maçını kaybetmedi. Son yenilgi 2012-13’te UEFA Avrupa Ligi’nde Viktoria Plzen’e 3-0’la.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...