150 otomobil ve 250 İHA'ya bomba yerleştirdiler

Düzenleyen:
150 otomobil ve 250 İHA'ya bomba yerleştirdiler

DÜNYA Haberleri

Musul'daki DEAŞ militanlarının 150 otomobil ile 250 insansız hava aracına bomba yerleştirdi ve bir tank taburunu yok edebilecek mühimmata sahip olduğu ortaya çıktı.

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'un DEAŞ'ın geri alınması için başlatılan operasyonda üçüncü güne girilirken, ABD örgütü sivilleri canlı kalkan olarak kullanmakla suçladı. BBC Türkçe'nin haberine göre Washington'da bir basın toplantısı düzenleyen Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jeff Davis bir gazetecinin "DEAŞ sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor mu?" sorusuna, "Kesinlikle" yanıtını verdi.

Jeff Davis, "İnsanlar zorla Musul'da tutuluyor. Halkın kentten ayrılması yolunda herhangi bir değişim gözlemlemedik" dedi. Irak'ın kuzeyindeki kentte halen yaklaşık 700 bin kişinin yaşadığı sanılıyor. Kentteki DEAŞ militanlarının tahmini sayısı ise yaklaşık 5 bin.

'TANK TABURUNU YOK EDEBİLECEK MÜHİMMATA SAHİPLER'

Times'ın haberine göre Musul'daki DEAŞ militanları 150 otomobil ile 250 insansız hava aracına bomba yerleştirdi ve bir tank taburunu yok edebilecek mühimmata sahip.

Gazeteye konuşan Irak hükümetinin istihbarat danışmanı Hişam El Haşimi, yapılan hazırlıkların DAEŞ'in Musul'da sert bir direniş göstereceğine işaret ettiğini belirtiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...