Sefer hazırlığındaki uçakta panik!

Düzenleyen:
Sefer hazırlığındaki uçakta panik!

GÜNDEM Haberleri

THY'nin saat İstanbul - Üsküp seferine hazırlık yapan uçağın şişme kaydırak sistemi patladı. Uçak seferden çekildi. Yolcular başka bir uçakta Üsküp'e gönderildi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) saat 08.00'de gerçekleştirilecek İstanbul Atatürk - Üsküp seferine hazırlık yapan uçağın kanat üzerinde yer alan ve yolcuların acil çıkışlarında kullandıkları 'slide' adı verilen şişme kaydırak sistemi patladı. Uçak seferden çekildi. Yolcular başka bir uçakta Üsküp'e gönderildi.

'SLİDE' ANİDEN PATLADI

THY Basın Müşavirliğinden alınan bilgiye göre, İstanbul'dan Üsküp'e gidecek olan TK-1003 sefer sayılı Airbus A 320 tipi TC-JPD kuyruk tescilli uçak, saat 07.30'da yolcu almaya başladı. Açık park pozisyonunda olan THY uçağına yolcuların bir bölümü bindiği sırada, acil çıkışın bulunduğu yerdeki 'slide' adı verilen ve tahliye için kullanılan plastik şişme kaydırak aniden patladı.

BAŞKA BİR UÇAKLA DEVAM EDİLDİ

Bunun üzerine uçağa yer hizmeti veren yetkililer derhal uçağa o anda binmiş olan yolcuları dışarıya çıkarttılar. İstanbul'dan Üsküp'e gidecek olan THY yolcuları tekrar terminale getirildi. Slide'i bir arıza sonucu patlayan uçak bakım için hangara alınırken yolcular başka bir uçakla gönderildi.

SLİDE NEDİR?

Slide sistemi, kalkış öncesinde yaşanabilecek acil duruma hazırlık amacıyla kabin ekibi tarafından hazır hale getirilir. Tahliye başladığında acil çıkış kapıları açıldığında slide patlayarak şişer. Yolcular bunun üzerinden kayarak uçağı terk eder.

Slide'ın patlama nedenleri arasında teknik arızanın yanı sıra yanlışlıkla aktif hale getirilmesi de yer alıyor. Slide'ı patlayan uçağın o sistemi sökülüyor. Yetkili teknisyenler tarafından katlanan slide, özel kutusuna yerleştiriliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...