Suriye sınırında Hatay'dan, Kilis'e kadar duvar örüldü

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Suriye sınırında Hatay'dan, Kilis'e kadar duvar örüldü

YAŞAM Haberleri  / DHA

Türkiye'nin Suriye sınırına güvenlik amacıyla Hatay'dan başlanarak örülen 911 kilometrelik modüler beton duvarın Kilis'e kadar olan bölümü tamamlandı.

Suriye'den, ülkeye yasadışı geçişlerin önlenmesi amacıyla Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nden başlanan 4 metre yüksekliğindeki modüler beton duvar, Kilis'e kadar örüldü. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında çalışmaların hızlandırıldığı modüler beton duvarın örme çalışmaları, terör örgütü PYD kontrolündeki Afrin bölgesinde devam ediyor. Kilis'in Deliosman Köyü'ne kadar örülen duvarın üzerine dikenli tel yerleştirildiği görüldü.

Sınır hattının tamamına duvar örülmesinin ardından aydınlatma direkleri yerleştirilerek 8 metre yüksekliğinde kurşun ve rokete dayanıklı zırhlı kuleler inşa edileceği belirtildi. Termal kamera sistemleri ile gözetlenecek sınırda görülen kişilere de Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe olmak üzere 4 dilde uyarı anonsu yapılacağı kaydedildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...