HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sudanlı küçük 'Erdoğan' çifte sevinç yaşattı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sudanlı küçük 'Erdoğan' çifte sevinç yaşattı
Sudan, FETÖ, Erdoğan, , Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Sudan'da, daha doğmadan Erdoğan adını vermeyi planladıkları bebeğin, FETÖ'nün darbe girişiminin bertaraf edildiği tarihten 2 gün sonra dünyaya gelmesi, aile bireylerine iki sevinci bir arada yaşattı.

Başkent Hartum'da ikamet eden Nizar Hasan ve ailesi, bebeklerine Erdoğan adını verme kararını nasıl aldıklarını ve halihazırda 3 aylık olan Erdoğan'ın darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasından 2 gün sonra doğması nedeniyle duydukları sevinci AA muhabirine anlattı.

Babası Hasan es-Semai ve kendisinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hayranlık duyduğunu ifade eden Hasan, 2014 yılında evlendiğinde ilk çocuğuna Erdoğan adını koyacağı yönünde babasına söz verdiğini söyledi.

Eşinin ilk olarak ikiz bebeklere hamile kaldığını öğrendiklerinde birine "Recep", diğerine "Erdoğan" ismini vermeyi kararlaştırdıklarını belirten Hasan, "Maalesef ikizler anne karnında öldü. Eşim daha sonra tekrar hamile kaldı. Biz de Erdoğan adını ona verelim dedik." ifadesini kullandı.

"Ülkesini ileri devletler sınıfına sokan adam"

Hasan, bebeklerinin, darbe girişiminin bertaraf edilmesinden 2 gün sonra doğmasının, sevinçlerini katladığını belirtti.

Hasan'ın babası ise Türkiye'de darbe girişiminin olduğu gece, Türkiye Cumhurbaşkanına verdikleri desteği doğacak torunlarına Erdoğan adını koyarak en iyi şekilde ifade edebileceklerini düşündüklerini dile getirdi.

Dede Hasan, "Onun adını verdik. Çünkü o, İslam ümmetine yardım elini uzattı, birçok iyiliklerde bulundu. O, Türkiye'yi ayağa kaldıran, ülkesini ileri devletler sınıfına sokan adam." diye konuştu.

Sudanlı küçük Erdoğan'ın annesi Ayşe Hasan ise oğlunun adından gurur duyduğunu belirterek, "Ama beni asıl mutlu edecek şey, oğlumun, adını aldığı liderin özelliklerini taşıması." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...