Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gandhi'nin kanı açık artırmada satılacak

Gandhi'nin kanı açık artırmada satılacak

DÜNYA Haberleri

Hindistan Bağımsızlık Hareketi'nin siyasi ve ruhani lideri Gandhi'nin kanının bulunduğu iki mikroskop camı (lam) Londra'daki bir müzayedede satışa çıkarılacak.

Hindistan Bağımsızlık Hareketi'nin siyasi ve ruhani lideri Gandhi'nin kanının bulunduğu iki mikroskop camı (lam) Londra'daki bir müzayedede satışa çıkarılacak. Ünlü liderin kan örneğinin üzerinde bulunduğu lamların, 10 bin ila 15 bin Sterlin arasında alıcı bulması tahmin ediliyor. nbsp;Gandhi'nin kan örneklerinin, 1924 yılında Mumbai yakınlarında apandist ameliyatı olduğu sırada temin edildiği belirtiliyor. Hindistanlı liderin kanını, o sırada birlikte kaldığı aileye bağışladığı düşünülüyor. nbsp;
Mullock's müzayede evinde tarihi araştırmacı olarak görev yapan Richard Westwood-Brookes, "Hayranlarına göre Gandhi'nin kanı, bir Hristiyan'ın kutsal saydığı emanetler ile aynı değerde bulunuyor." şeklinde yorumda bulundu.
Mullock's müzayedede, kan örneği bulunan lamların yanı sıra Gandhi'nin sandaleti, şalı ve çarşafının içinde yer aldığı eşyaları da müzayedede satışa çıkaracak. Mullock's, geçtiğimiz yıl da Gandhi'nin 1948'de suikast sonucu öldürüldüğü yerden alındığı iddia edilen toprak ve kan örneklerini 10 bin Sterlin'e satmıştı. nbsp;LONDRA nbsp;- CHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...