Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM sözcüsünden Türkiye'nin Halep için insani konvoy önerisine destek

Düzenleyen:
BM sözcüsünden Türkiye'nin Halep için insani konvoy önerisine destek

DÜNYA Haberleri

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Laerke, Halep’e yardımların ulaştırılması için Türkiye’nin uluslararası insani yardım konvoyu önerisini desteklediklerini açıkladı.

Lozan’da yapılan Suriye toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uluslararası yardım konvoyu oluşturulmasını ve konvoyda bulunan TIR’lara ülkelerin bayrakları asılarak yardımların yerine ulaştırılmasını önermişti. 

Jens Laerke açıklamasında Suriye’de asıl prensipleri arasında tarafsızlık bulunan her türlü insani yardımı olumlu karşıladıklarını dile getirdi. Laerke, “Türkiye’nin Halep’e insani yardımlarının ulaştırılması için uluslararası bir konvoyun ulaştırılması önerisini destekliyoruz, bildiğiniz gibi Suriye’de devam eden çatışmalar insani yardım konvoylarının hareket etmesini zorlaştırıyor. Can güvenliği olmadan BM konvoylarının hareket edemediğini ifade etmek isterim” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...