Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak ordusu 2 köyü daha kurtardı

Düzenleyen:
Irak ordusu 2 köyü daha kurtardı

GÜNDEM Haberleri

Irak ordusu, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonu çerçevesinde, kentin güneyinde yer alan 2 köyü daha kurtardı.

Ninova Ortak Operasyonlar Komutanı General Necim Cuburi, Musul'un güneyindeki Kayyara kasabasına bağlı 2 köyün DEAŞ'tan geri alındığını ifade etti.
Musul'un güneyinde daha önce Hud ve Kani Haram köylerinin geri alındığını hatırlatan Cuburi, "Ebehir ve Lezzake köyleri de Irak ordusu ve Aşiret Güçleri tarafından kurtarıldı." bilgisini paylaştı.
DEAŞ'ın zulmü altında iki buçuk yıldır hayat mücadelesi veren Musul halkının kurtarılacağını söyleyen Cuburi, "En kısa zamanda Musul kent merkezine gireceğiz." dedi.
- Sivillerin kaçışı devam ediyor
Irak ordusu tarafından kurtarılan köylerdeki siviller en kısa zamanda yoğun çatışma bölgelerinden kaçmak için askeri ve diğer araçlara binerek güvenli bölgelere intikal ediyor.
Musul'un güneyindeki Mahmur ilçesinde yer alan Dibege Çadır Kampı'na sevk edilecek iç göçmenlerin, ilk önce güvenlik soruşturmasından geçirileceği ve daha sonra söz konusu kampa gönderileceği kaydedildi.
Ayrıca Irak ordusunun en çok askeri yığınak yaptığı ve 24 Ağustos'ta DEAŞ'tan temzilenen Kayyara kasabasında yer alan petrol kuyuları yanmaya devam ediyor.
Yanan ham petrol hava kirliliğine neden oluyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...