Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Selahattin Demirtaş: Türkiye Musul'a müdahale etmeli

Düzenleyen:
Selahattin Demirtaş: Türkiye Musul'a müdahale etmeli

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, ''Eğer Türkiye'nin Musul ile ilgili müdahalesi olacaksa ki, olmalı, o da Musul'da bir an önce huzurun sağlanması, Musul'a demografik müdahalenin önlenmesi, gerçek Musul halkının dönmesini sağlamak olmalı'' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin Musul operasyonuna dahil olmaya çabalarına dikkat çekerek, "Eğer Türkiye'nin Musul ile ilgili müdahalesi olacaksa ki, olmalı, o da Musul'da bir an önce huzurun sağlanması, Musul'a demografik müdahalenin önlenmesi, gerçek Musul halkının dönmesini sağlamak olmalı" dedi.

"TÜRKİYE MUSUL VE KERKÜK'Ü ALMAK İSTİYOR"

HDP'nin Diyarbakır il binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, "Türkiye ısrarla neden Musul operasyonuna katılmak istiyor?" sorusunu, "Cumhurbaşkanı net bir şekilde açıklıyor. 'Misakı Milli'ye bakarsanız anlarsınız' diyor. Yani Musul'u ve Kerkük'ü Türkiye sınırlarına katmak. Misakı Milli'nin, en azından sınırlar bölümü budur. Eğer Cumhurbaşkanı'nın niyeti buysa, Musul'u ve Kerkük'ü başta olmak üzere Güney Kürdistan'ı, hatta Rojava Kürt Bölgesi'ni, Türkiye'nin resmi sınırları içerisine katma gibi bir emperyal amaç varsa, bu bölgede yeni savaşların, dünya savaşına gidecek yolun taşlarını döşemekten başka bir şey değil.

"TÜRKİYE MUSUL'A MÜDAHALE ETMELİ"

Eğer Türkiye'nin Musul ile ilgili müdahalesi olacaksa ki, olmalı, o da Musul'da bir an önce huzurun sağlanması, Musul'a demografik müdahalenin önlenmesi. Musul'dan göç etmek zorunda kalmış, IŞİD saldırısı ya da Saddam döneminde Saddam'ın müdahalesiyle göç etmek zorunda kalan gerçek Musul halkının Musul'a dönmesini sağlamak olmalı. Türkiye'nin görevi, işi bu olmalı. Bölgede huzur, istikrar için çalışmalı" diye yanıtladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...