200 eğitim kurumu Türkiye'de buluşuyor

Düzenleyen:
200 eğitim kurumu Türkiye'de buluşuyor

EĞİTİM Haberleri

Turizm sektörü, deneyimli fuar ve kongrecilerin yürüttüğü çalışmalarla tekrar hareketleniyor. Ekim ayında toparlanmaya başlayan fuar ve kongre turizmi 4 ayrı şehirde düzenlenecek olan IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları’yla canlanacak

Önder ÇELİK

Terör olayları ve başarısız darbe girişimi sebebiyle zor günler geçiren turizm sektörü, eylül ve ekim aylarında fuar ve kongre turizminin canlanmasıyla hareketlenmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve 70 ülkeden katılımın gerçekleştiği 23. Dünya Enerji Kongresi’nin ardından eğitim alanında da önemli bir buluşma gerçekleşecek. 30’uncu defa kapılarını öğrenci ve ailelere açacak olan IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları, 20’nin üzerinde ülkeden 200’ün üzerinde eğitim kurumunu Türkiye’de bir araya getiriyor. 2002 yılından bu yana yılda iki defa düzenlenen Avrupa ve Orta Doğu’nun en geniş kapsamlı yurt dışı eğitim etkinliği International Education Fairy Turkey’in (IEFT) Genel Müdürü Deniz Akar, ülke imajını düzeltmek, eğitimi ve turizmi desteklemek adına yurt dışı ve yurt içinde pek çok çalışmaya imza attıklarını söyledi.

BİREBİR İKNA TURUNA ÇIKILDI

Geçtiğimiz yıl yaşanan terör olaylarından korkan yabancı eğitim kurumlarının her biriyle teker teker görüşülerek, ikna faaliyetleri yürüttüklerini aktaran Akar, ülkesi için sorumluluk taşıyan herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydetti. Her yıl düzenledikleri fuarlarla binlerce gencin yurt dışında eğitim almasının önünü açtıklarını belirten Akar, IEFT Fuarlarının 20’nin üzerinde ülkeden 200’ün üzerinde eğitim kurumunu ve temsilcilerini bir araya getirmesinin de büyük bir ekonomik etkinlik olduğunun altını çizdi.

100 MİLYON KİŞİ İŞ İÇİN DOLAŞIYOR

Büyüyen ekonomi, uluslararası ticaret ve küreselleşme sayesinde gelişen toplantı, fuar ve kongre sektörünün dünya genel turizminin üçte birine denk geldiğine işaret eden Akar, şöyle konuştu: “Dünyada 100 milyona yakın kişinin iş amaçlı hareket hâlinde bulunduğu bu sektör ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Fuar ve kongre turizmi için seyahat eden kişiler normal bir turistten 4-5 kat daha fazla harcama yapmakta. Bu da tabii ki ülke ekonomisine oldukça önemli bir artı sağlıyor. 15 yıldır dünyanın pek çok ülkesinden üniversite, lise, kolej ve çeşitli eğitim kurumlarının ülkemizde ağırlanmasını sağlayan bir ekip olarak yurt dışı eğitim sektörü ve akademik hayata sunduğumuz katkının yanı sıra fuar ve kongre turizmi sektörüne de etkin bir katkımız olduğunu düşünüyoruz. IEFT olarak ilk amacımız gençlerimizin yurt dışında en iyi eğitimi almasını sağlamak ve ikincil olarak da geçtiğimiz senelerde kongre turizminde ilk 10’da yer alan ülkemizi aynı noktaya taşımak adına üzerimize düşen görevi başarıyla yerine getirmektir.”

TÜRKİYE 18. SIRADA

Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Birliği istatistiklerine göre, dünyada yılda 9 binden fazla kongre yapılıyor ve 80 milyona yakın kişi bu kongreler için seyahat ediyor. Yaşanan olaylar sebebiyle 2015 yılında onaylanmış 69 kongrenin iptaliyle 211 kongreye evsahipliği yapan Türkiye 18’inci sıraya gerilerken, liderliği 925 kongreyle ABD, ikinciliği 667 kongreyle Almanya ve üçüncülüğü 582 kongreyle İngiltere üstleniyor.

3-4 KATI HARCAMA YAPILIYOR

Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30’una yakını fuar ve kongre turizmlerinden sağlanıyor. Fuar ve kongre turizm gelirleri tüm dünyada 250 milyar doları aşarken, Türkiye’nin elde ettiği gelir 2,5 milyar dolar seviyesinde seyrediyor. Kıyı turizminde kişi başına harcama 600-700 dolar düzeyinde iken, fuar ve kongre turizmindeki harcama 2 bin ile 2 bin 500 dolar arasında değişiyor.

 

 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...