'330’u rahat geçeriz'

Düzenleyen:
'330’u rahat geçeriz'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başkanlık sistemine geçişi sağlayacak referandum için Meclis’te yeter sayıda oy çıkacağını söyledi

Batuhan Yaşar ANKARA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, başkanlık sisteminin getirilmesini öngören anayasa değişikliği için iyimser olduklarını söyledi. Kurtulmuş, “Sayın Bahçeli (MHP lideri), ‘Getirin metninizi, görelim’ diyor. Dolayısıyla rahatlıkla 330’un çok üzerinde bir sonucun çıkacağını görüyorum. Bu, kapalı kapılar ardından pazarlık yapılacak bir mesele değil, kamuoyu önünde konuşulacak bir meseledir” şeklinde konuştu. Etkin, çabuk karar alan, iyi kontrol edilmiş mekanizmalara sahip bir başkanlık sisteminin Türkiye’nin işlerini kolaylaştıracağını kaydeden Kurtulmuş, “Onun için ısrar ediyoruz. Meseleye buradan bakmak lazım. Yoksa bu sadece bir fantezi değil” dedi. FETÖ ile mücadelenin planlanan şekilde sürdüğünü vurgulayan Kurtulmuş, “115 bin kişi hakkında işlem yapıldı, haksızlık yapıldığı görülenler hakkında da gerekli çalışmalar yapılıyor. ‘FETÖ mağdurları’ tabiri bizatihi FETÖ’nün yaptığı algı operasyonunun en önemli araçlarından birisi.  FETÖ mağdurları falan yok. Bu memlekette FETÖ’nün mağdur etmeye kalktığı 79 milyon var” dedi. Kurtulmuş, Gülen’in iadesiyle ilgili daha müspet gelişmeler olduğunu vurgularken AK Parti teşkilatlarının da FETÖ ile mücadele ettiğini dile getirdi. Musul konusunda Türkiye’nin tezlerinin belli olduğunu bildiren Kurtulmuş, “Halep ve Musul, DAEŞ ile mücadelenin bundan sonraki seyrini belirleyecek olan iki şehirdir. Bütün şehirler, kendi yerel, asli unsurlarının mücadelenin esasını oluşturduğu bir şekilde kurtarılmalıdır. Başika’ya yapılacak bir saldırıyı Ankara’ya yapılmış sayarız” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...