ABD’nin istediği delili FETÖ’cü subay verdi

Düzenleyen:
ABD’nin istediği delili  FETÖ’cü subay verdi

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in geçici tutuklama sonrası iade edilmesini istemişti.

Ebru KARATOSUN

ABD, bu başvuru için Adalet Bakanlığına bir yazı gönderdi. Yazıda, Gülen’in darbe talimatını Türkiye’ye getiren Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün kalkışma sırasında Akıncı Üssü’nde bulunduğuna dair delil olup olmadığını sordu. Bu soruya cevap itirafçı olan bir üsteğmenden geldi. 
Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcısına ifade veren Pilot Üsteğmen Müslim M, “Öksüz’e benzeyen birini görmüştüm. Tutuklanıp cezaevine gittiğimizde (bombalama koordinatını veren) Mete Kaygusuz ile yaptığımız konuşmada, bana Adil Öksüz’ün de orada olduğunu söyledi” dedi.
Üsteğmen, FETÖ’cü olduğunu kabul ettiği ifadesinde özetle şunları söyledi: Genelkurmay’ın koordinatını verdim. Benden sürekli koordinat istendi. TBMM ön avlusu, Kızılay meydanı, TÜRKSAT, Jandarma Genel Komutanlığı gibi yerlerin koordinatı istendi, ben de verdim. Üste sivil ve askerî şahıslar vardı. Sivil kıyafetli 5-10 kişi sürekli telefonla irtibat hâlindeydi. Verilen koordinatları girdim. Jandarma Genel Komutanlığı’nın önünü gösteriyordu. Kuleden Hakan Karakuş yarbay ‘koordinat üzerinde beklemeye devam et, hedeflerini veriyoruz’ dedi. ‘Batıda bir şey yok’ dedim. Karakuş diğerlerine ‘atış serbest’ deyince, kavşağa görerek atış yaptım. Sonra Külliyenin oradaki cami yakınlarına dalarak atış yaptım. Caminin yanına da bir bomba attım. Daha sonra Erzurum’dan kalkan uçaklar beni önlemeye geldi. Muhtemelen uçaklar bana kilitlenmişti. Üsse döndüm. Bu esnada bizim yani hizmet hareketinin, cemaatin darbe yaptığımızı biliyordum.  Ebru KARATOSUN

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...