Piyasaların gözü Merkez Bankası'nda!

Düzenleyen:
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nda!

Ekonomi Haberleri

Yurt içi piyasalarda nefesler tutuldu gözler bugün saat 14:00`da açıklanacak olan Merkez Bankası`nın faiz kararına çevrildi

7 kez aralıksız üst bantta indirim yapan TCMB'nin bugün indirim yapıp yapmayacağı merakla beklenirken, dolar 3.06`dan işlemde.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası mart ayından bu yana faiz koridorunun üst bandında indirime giderken, gözler Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi. Bugün saat 14:00'da açıklanacak olan TCMB'nin faiz kararı öncesinde  dolar/TL 3.06'dan işlemde. Saat 07:39 itibariyle dolar/TL 3.0654 seviyesinden işlem görüyor.

7 AYDA TOPLAM 250 BAZ PUAN İNDİRİM!

Merkez Bankası, Erdem Başçı Başkanlığı'ndaki son toplantısında faiz koridorunun üst bandında 25 baz puan, nisan, mayıs ve haziran ayındaki toplantısında 50 baz puan, temmuz ve ağustos ayı toplantısında ise 25 baz puan da indirime gitmişti. Eylül ayında yapılan 25 baz puanlık indirimle birlikte marttan bu yana yapılan toplam indirim 250 baz puana ulaştı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...