Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de polis siyahi bir kadını vurdu

Düzenleyen:
ABD'de polis siyahi bir kadını vurdu

DÜNYA Haberleri

New York eyaletinde, akli dengesi yerinde olmadığı bildirilen siyahi bir kadın, polis tarafından silahla vurulması sonucu hayatını kaybetti.

ABD'nin New York eyaletinin Bronx bölgesinde görevli bir polis ekibi, komşuları tarafından "duygusal rahatsızlık geçirdiği" gerekçesiyle ihbar edilen 66 yaşındaki Deborah Danner'ın evine gitti.

Eve giden polislerden Hugh Barry, beyzbol sopasıyla kendisine vurmaya çalışan ve akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen Danner'ı silahla vurdu. Danner, olayda yaşamını yitirdi.

Mesleğinde 8 yıllık kıdemli olan Barry'nin silahı ve rozetine el konuldu.

"ÖLDÜRMEK İÇİN DEĞİL KORUMAK İÇİN"
Söz konusu kadının polis tarafından vurularak öldürülmesi tepkilere neden oldu.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, siyahi kadının trajik ölümünün "kabul edilemez" olduğunu söyledi. New York Emniyet Müdürü James O'Neill ise "polislerin öldürmek için değil korumak için eğitildiğini ve teşkilatlarının başarısız olduğunu" ifade etti.

ABD'de polisin siyahilere yönelik şiddeti daha önce de halkın tepkisine neden olmuştu.

Ferguson kentinde 2014'te Michael Brown adlı siyahi gencin ellerini kaldırarak teslim olmasına rağmen polis memuru Darren Wilson tarafından silahla öldürülmesi, ABD'deki polis şiddetini dünya gündemine taşımıştı.

Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde geçen yıl 25 yaşındaki Freddie Gray'in polis tarafından gözaltına alınırken yaralanması ve sonrasında hayatını kaybetmesi de günlerce protesto edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...