Apartman görevlisinin şahidi bakkal olacak

- Güncelleme:
Apartman görevlisinin şahidi bakkal olacak

Ekonomi Haberleri

Çalıştığı 3 yılın sigortalı sayılması için mahkemeye başvuran bir apartman görevlisinin davasında, market, muhtar veya eski komşuların şahitlik yapabileceği belirtildi.

Yargıtay, bir apartman görevlisinin çalıştığı süreyi sigortalılıktan saydırması için, mahalle bakkalı veya eski komşuların şahitlik yapabileceğine karar verdi. Yargıtay 10. Hukuk Dairesi'nin kararına konu dava şöyle gelişti: Bir apartman görevlisi, 16.07.2004-15.08.2007 arası dönemde kapıcılık yapmak suretiyle sigortalı olarak çalıştığının tespitine karar verilmesi istemiyle dava açtı. Yerel mahkeme ise davayı reddetti. Hüküm temyiz edilince dosya Yargıtay 10. Hukuk Dairesi'ne geldi. Mahkemenin kararını bozan Yargıtay, bu tür sigortalı hizmetlerin tespitiyle ilgili davaların, kamu düzenine ilişkin olduğunu, bu sebeple özenle yürütülmesinin zorunlu olduğunu vurguladı. Bu tür davalarda tarafların gösterdiği ispatlarla yetinilmemesi gerektiğinin vurgulandığı kararda şu ifadelere yer verildi; "Civar apartmanlarda uzun yıllar oturan komşu ya da yakın yerlerde kayıtlara geçmiş çalışanlar (diğer apartmanların kapıcıları) ile davacının bu çalışmalarını bilebilecek mahalle muhtarı veya azaları tespit edilip tanık sıfatıyla beyanlarına başvurulmalı, ayrıca kısmi çalışma mümkün olduğundan, iş yerinin kapsamı, apartmanda kaç daire olduğu, apartmanda merkezi ısıtma sistemin bulunup bulunmadığı araştırılmalı..." nbsp; nbsp;Dilek Gedik ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...