Ağar: Devlette liyakat olmalı

Düzenleyen:
Ağar: Devlette liyakat olmalı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan komisyon, bugün eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın da aralarında olduğu isimleri dinledi. Ağar 15 Temmuz'un bir daha olmaması için "Devlette liyakat olmalı" dedi. Mazeret bildiren İlker Başbuğ toplantıya katılmadı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarına devam ediyor.

Komisyon bugün eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, gazeteci yazar Fehmi Koru ve akademisyen Doç. Dr. Yavuz Çobanoğlu'nu dinleyecek.

AĞAR: FETHULLAH GÜLEN'LE GÖRÜŞMEDİM
Mehmet Ağar Fethullah Gülen'in kendisiyle görüşmediğini ve Gülen'in bunu yapacak cesareti olmadığını ifade etti. Ağar bundan sonra 15 Temmuz benzeri olayların yaşanmaması için "Devlette liyakat olmalı" ifadelerini kullandı.

Ağar, "Benim dönemimde Fethullah Gülen'in F'si yönetimimde yer almadı. Bizim dönemde kasetler çıkmadı bunlar güçlü istihbarat ve disiplinden kaynaklanıyor" dedi. 

Ağar, FETÖ'de yönetici, sempatizan ve militan kadrosunun bulunduğunu ifade etti ve sempatizanların militanlaştırılmak yerine, geri kazanılması tavsiyesinde bulundu. 

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ise mazeret bildirerek toplantıya katılmadı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...