Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sakarya'da radyoaktif madde paniği

Düzenleyen:
Sakarya'da radyoaktif madde paniği

YAŞAM Haberleri

Sakarya'da 16 yaşındaki bir genç ve ailesinde radyasyon tespit edildi. Ailenin evinin bulunduğu mahalledeki evler boşaltılırken, Ataom Enerjisi Kurumu inceleme yapmak üzere 4 kişilik bir ekibi bölgeye gönderdi.

Sakarya'da 16 yaşındaki bir genç ve ailesinde radyoaktif madde tespit edildi. İddiaya göre Arifiye ilçesi Neviye mahallesinde yaşayan 16 yaşındaki Eyüp B'nin vücudunda morluklar oluşunca Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yapılan kontrollerde gencin üzerinde radyasyon tespit edildi. 

Olayda 10 kişide radyoaktif maddeye rastlandığı bildirilmişti. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kaynakları ise sayının net olmadığını; anne, baba ve bir çocukta radyoaktif madde tespit edildiğini bildirdi.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu inceleme yapmak üzere 4 kişilik bir ekibi bölgeye gönderdi. Radyoaktif madde tespit edilen kişi sayısı yapılacak incelemenin ardından belli olacak.

Gelen ilk bilgilere göre radyasyonun, inşaatta kullanılan bir cihazın dürüşülmesi sonucu içerisindeki radyoaktif maddelerin sokağa yayılmasıyla, bulaştığı yönünde.

MAHALLEDEKİ EVLER BOŞALTILDI

Ailenin evinin bulunduğu mahalledeki evler boşaltılırken, sokağa girişler de yasaklandı.

Eyüp B'nin tedavisinin sürdüğü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çocuk acil servisi de bir süre kapatıldı. Radyasyon ölçümleri yapıldıktan sonra acil servis yeniden hasta kabul etmeye başladı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...