Günde bir kaşık bal zinde tutuyor!

Düzenleyen:
Günde bir kaşık bal zinde tutuyor!

SAĞLIK Haberleri

Uzmanlar sonbahar yorgunluğunun başladığı bu mevsimlerde vücudun direncinin bal ile korunacağını belirterek yaşlı, genç, çocuk her kesin günde bir kaşık bal yemesini tavsiye ediyor.

Uzmanlar balın, fizyolojik özellikleri ve kullanımı konusunda, çok fazla literatür bulunduğunu belirterek ayrıca   balın , doğal enerji kaynağı ve bu nedenle; çocuklar, yaşlılar, sporcular, hasta ve düşkünlerle birlikte, sağlıklı insanlarında balı, severek tüketmesini bildirdi.
 
Ünlü dağcı Sir Edraund Hillary, sportif verim gücünü, düzenli olarak bal tüketimi ile desteklemiş ve 1953 ilkbaharında Everest dağına ilk çıkışında, yanında 2,5 kg'lık bal götürmüştü. Tıbbî danışmanı  Prof. Nöcker, balı, sporcular için güç besini olarak tavsiye ederek balın, kemiklerde, kalsiyumun, kemiğe bağlanmasını artırdığını, iştah artırdığını, enerji ve direnç kazandırdığını belirterek her gün bir kaşık bal tüketilmesi gerektiğini söylemişti.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ında her gün ılık suyla bir kaşık bal yediğini belirten uzmanlar  yoğun tempo ve yorucu bir çalışmanın ancak bu şekilde bertaraf edileceğini belirttiler.
1992'de yayımlanan "Bee World" dergisinde, balın, antimikrobiyal aktivitesi ile ilgili bir makalede; Kuran-ı kerimdeki  "bal insanlar için şifadır" ayetini vererek ; doğa üstü olan bu gıdanın, insanlar için şifa olduğu kaydetmişti.Hayatımızın önemli bir kısmını geçirdiğimiz işyerinde yaşadığımız stresle başa çıkmanın doğal yollarından biri düzenli bal tüketimi. Doğal cilt nemlendiricisi, antibiyotik ve vitamin deposu olarak da tanınan bal, her gün bir kaşık tüketildiğinde vücut direncini güçlendiriyor ve stresle mücadelede etkin rol oynuyor. Araştırmalarda balda 12 adet enzim olduğu saptanmış ve  sabah aç karnına ılık suyla birlikte alınan bal içinde bulundurduğu magnezyum sayesinde stresin olumsuz etkilerinden koruyor.
 
KUTU KUTU
 
Bir çok Hadis-i şerifde  balın faydaları saymakla bitmiyor.
(Hafızayı kuvvetlendirmek için bal yiyin!) [M.Nasihat],
(Bedeni besleyen üç şeyden biri de bal yemektir.) [Şir’a]
(Hastaya, bal gibi şifalı bir şey yoktur.) [Ebu Nuaym]
(Balda bereket ve şifa vardır. 70 Peygamber bala dua etmiştir.) [B.Arifin]
 
(Şifa olan şeyden biri de bal yemektir.) [Buhari]
 
(Faydalı tedavilerden biri de bal şerbeti içmektir.) [Buhari]
 
(Her ay, 3 sabah aç karnına bal yiyene, büyük bir hastalık isabet etmez.) [Beyheki]
 
(Helal para ile alınan bal, yağmur suyu ile şerbet yapılıp içilirse her derde deva olur.) [Deylemi]
 
(Böğür sancısının ilacı sıcak bal şerbetidir.) [Hakim]
 
(Şu üç şeyde şifa vardır: Bal şerbeti, hacamat, ateşle dağlama. Ama ümmetimi ateşle dağlamadan men ederim.) [Buhari]
 
(İki şifa kaynağını elden bırakmayın: Bal ve Kur’an.) [İbni Mace]
 
(Resul-i Ekrem, bal şerbetini çok severdi.) [İbni Sünni]

Cüneyt Bitikçioğlu
 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...