Darbe komisyonundan Hulusi Akar'a davet

Düzenleyen:
Darbe komisyonundan Hulusi Akar'a davet

GÜNDEM Haberleri

FETÖ darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan komisyon, bugün eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın da aralarında olduğu isimleri dinledi. Komisyon kasım ayı için Hulusi Akar, Zekai Aksakallı ve İlker Başbuğ'a davet gönderdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Komisyon bugün eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, gazeteci yazar Fehmi Koru ve akademisyen Doç. Dr. Yavuz Çobanoğlu'nu dinledi.

Mehmet Ağar Fethullah Gülen'in kendisiyle görüşmediğini ve Gülen'in bunu yapacak cesareti olmadığını ifade etti. Ağar bundan sonra 15 Temmuz benzeri olayların yaşanmaması için "Devlette liyakat olmalı" ifadelerini kullandı. Ağar, "Benim dönemimde Fethullah Gülen'in F'si yönetimimde yer almadı. Bizim dönemde kasetler çıkmadı bunlar güçlü istihbarat ve disiplinden kaynaklanıyor" dedi.

Öte yandan komisyonun ekim ayının son haftası ve kasım ayının ilk iki haftasına kadar olan taslak programı da belli oldu.

Komisyon ekim ayının son haftasındaki toplantılarında Eski Genelkurmay Başkanları Yaşar Büyükanıt, Işık Koşaner, Necdet Özel ile Eski MİT Müsteşarı Emre Taner'i dinleyecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eniştesi Ziye İlgen de gelecek hafta komisyona davet edilen isimler arasında.

Taslak programa göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ise 2 Kasım Çarşamba günü komisyona davet edildi.

 Taslak programlar, davet edilen kişilerin mazeret ve özel durumlarına göre değişiklik gösterebiliyor.

Komisyonun 8 Kasım tarihine kadar dinlemelere ilişkin belirlenen taslak programı şu şekilde:

- 25 Ekim Salı: Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Gazeteci Nedim Şener, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar

- 26 Ekim Çarşamba: Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, Gazeteci Hüseyin Gülerce, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Danışmanı Aleksandr Dugin, Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan

- 27 Ekim Perşembe: Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen, Eski MİT Müsteşarı Emre Taner, Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu

- 1 Kasım Salı: Eski Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi, Şehir Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara

- 2 Kasım Çarşamba: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Akademisyen Prof. Dr. Sönmez Kutlu

- 3 Kasım Perşembe: Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, Eski Bakan Tayyibe Gülek

- 8 Kasım Salı: Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...