Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Reyhanlı saldırısına 5 tutuklama daha

Reyhanlı saldırısına 5 tutuklama daha

GÜNDEM Haberleri

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı ile ilgili olarak gözaltına alınan 6 zanlıdan 5'i tutuklandı.

51 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların ardından Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce sorgulanan 6 zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında bu sabah saatlerinde Adana Adliyesi'ne getirildi.
Reyhanlı saldırısında bombayı patlatan, bombalı aracı satın alan ve yardım yataklık ettikleri iddia edilen F.N, S.E, Y.B, M.G ve NK, Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. Maddesiyle Yetkilendirilmiş Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgularının ardından tutuklanma talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderilirken, M.G isimli diğer zanlı Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Tutuklanan 5 zanlıdan, 3'ünün suçlamaları kabul ettiği, diğer 2'sinin de 'kullanıldıklarını' savunduğu öğrenilirken, Hatay Valiliği tarafından ismi açıklanan M.G'nin de tutuklanan isimler arasında yer aldığı bilgisine ulaşıldı. Reyhanlı'da patlayan araçların ruhsatının M.G'de olduğu, M.G'nin saldırının gerçekleşmesinde etkin rol oynadığı öğrenildi.
Bombalı saldırıyla ilgili olarak geçen hafta mahkemeye sevk edilen zanlılardan 7 kişi tutuklanmış, 5 kişi de Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılmıştı. Böylelikle Reyhanlı saldırısıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 12'ye ulaştı. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...