Felçli kayınpederini çekiçle öldürdü!

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Felçli kayınpederini çekiçle öldürdü!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Adana'da felçli kayınpederi 55 yaşındaki Selami Çilingir'i, başına çekiçle vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan damat 37 yaşındaki İsmail Çilingir, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

Çiftçi İsmail Çilingir, aynı zamanda babasının kuzeni olan ve 8 yıldır felçli yatan,  arazi sahibi kayınpederi Selami Çilingir'e, gelirlerinden eşine pay vermemesi nedeniyle husumet beslemeye başladı. Ailenin 14 Kasım 2015'te bir düğüne katılmak için evden ayrılması üzerine İsmail Çilingir, eldiven giyip kar maskesi takarak 8 yıldır felçli yatan Selami Çilingir'in yanına geldi. Kayınpederini başına çekiçle vurarak öldüren damat hiçbir şey olmamış gibi evine döndü. Düğünden dönen ailenin Çilingir'in cansız bedenini bulması üzerine olay yerine gelen polis, kapı ve pencerelerde zorlama olmadığını, eve anahtarla giriş yapıldığını ve kasadaki para ve altınların alınmadığını belirledi. Maddi durumu iyi olan Çilingir'in miras yüzünden öldürülebileceği ihtimali üzerinde duran polis, hak sahiplerini şüpheli olarak değerlendirmeye aldı. Olay gecesi nerede olduğu konusunda tutarsız bilgiler veren İsmail Çilingir, çapraz sorguda suçunu itiraf edince tutuklandı.

KAYINVALİDE VE KAYINBİRADERİNİ SUÇLADI

Ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan İsmail Çilingir, kayınpederi ile arasında, çocukları arasında ayrımcılık yaptığı konusunda bir konuşma geçtiğini ve bir anlık öfkeyle cinayet işlediği yönündeki ifadesini mahkemede değiştirdi. Kendisini kayınvalidesi Nadiye ile kayınbiraderi Aziz'in azmettirdiğini ileri süren sanık damat şunları söyledi:

"Kayınbiraderim Aziz ve kayınvalidem Nadiye Çilingir'e, kayınpederime bakmak zor geliyordu. Her ikisi de olaydan yaklaşık 1 ay önce kayınpederimi öldürmemi istedi. Bunun karşılığında kayınpederime ait olan arsa, bahçe ve minibüs durağını bana vereceklerini söylediler. Ben önce kabul etmek istemedim. Ancak kayınvalidem 'eğer bu işi yapmazsan seni kızımdan boşatırım, çocuğunu elinden alırım' diye tehdit etti. Ben de bunun üzerine kayınpederimi öldürmeyi kabul ettim. Olay günü, kayınvalidem Nadiye bana 'anahtarı ayakkabılığa koyuyorum. Çekiçle vurur öldürürsün' dedi. Eve gittiğimde ayakkabılığın bulunduğu yerde çekiç vardı. Oradan çekici alıp eve girdim. Kayınpederimin yattığı yerde gece lambası yanıyordu, uyanıktı. Bir şey söylemeden çekiçle vurdum ve evden çıktım. Daha önceki ifadelerimde bunu söylemedim. Çünkü kayınvalidem beni azmettirirken, avukat tutacağını söylemişti. Avukat tutmadığı için ben şimdi mahkemede olanları anlatmaya karar verdim."

MAHKEME İNDİRİM YAPMADI

Nadiye ve Aziz Çilingir ise yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, İsmail Çilingir'i kendini savunamayacak kişiyi öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırırken, herhangi bir ceza indirimi uygulamadı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...