BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Anne hamarat kız becerikli

Anne hamarat kız becerikli

Üsküdar’ı çok severim. Sakin, dingin, abartısız bir semtidir İstanbul’un. Zaman yavaş geçer orada...Yepyeni, çok modern binalar, kocaman beton kuleler yoktur burada. Hâlâ eski evler, eski konaklar, dar sokaklar, Arnavut kaldırımlarının hüküm sürdüğü bir semttir Üsküdar...



Sevimli Lezzetler Sevim GÖKYILDIZ sevim.gokyildiz@tg.com.tr “Sofrada lezzet ve sohbet hep bizimle olsun!” Üsküdar’ı çok severim. Sakin, dingin, abartısız bir semtidir İstanbul’un. Zaman yavaş geçer orada...Yepyeni, çok modern binalar, kocaman beton kuleler yoktur burada. Hâlâ eski evler, eski konaklar, dar sokaklar, Arnavut kaldırımlarının hüküm sürdüğü bir semttir Üsküdar... Üsküdarlı arkadaşımın çay davetini sevinerek kabul ettim. Bir taşla iki değil üç kuş vurmuş olacağım.. Uzun zamandır görmediğim arkadaşımla çay içip sohbet etmek yanında Beşiktaş’tan bindiğim vapurla kısa da olsa Boğaz’da bir gezinti sonrası sevdiğim Üsküdar’da olacağım. Buluşmamız, Doğancılar semtinde denize bakan bir sokağın köşesindeki sevimli, ferah kahvede; Mia Caramella’da... Kafe/shop Mia Caramella... Halk Dershanesi sok.(Kaymakamlık Karşısı) No: 5 / 1 Üsküdar Tel:0216 492 02 12 / www.miacaramella.com MİA CARAMELLA’DA, HER SAAT AYRI BİR LEZZET VAR Sahipleri anne -kız... Anne Serap Yorma, kızı Hayal Demirkol... İçeriye adım atınca vitrindeki kurabiyeler, soğuk yemekler, pastalar, tatlılar sizi cezbediyor. Dayanamayıp sordum : -Bu kadar çok kurabiye, börek, poğaça çeşidinin hepsi size mi ait? “Evet” diye cevap veriyor anne Serap, “Kurabiye yapmaya çok meraklıyım. Her gün bir başka çeşit deniyorum. Bu işe öylesine merak sardım ki kurabiye üzerine bir tatlı kitabı hazırlamaya başladım bile...” Serap Hanım’dan Mia Caramella’nın hikayesini anlatmasını istedim. -İstanbul doğumluyum.1978- 99 yılları arasında İsviçre’de otel ve restoranlarda çalıştım. Dolayısıyla yiyecek/içecek dünyasına yabancı değilim. Türkiye’ye dönünce bu işi devam ettirmeye karar verdim. Çok yer aradım. Sonunda kendi mahallemde bu dükkanı buldum. 2003’den beri buradayım. -Mia Caramella’da her türlü soğuk sıcak içecek var. Sıcacık bir çayın yanında onlarca çeşit tatlı/tuzlu kurabiye, çeşit çeşit börek, kek, tart vitrinde hazır bekliyor. İsterseniz benim yaptığım gibi çiğ börek de ısmarlayabilirsiniz. Dumanı üstünde, incecik hamur, hafif, lezzetli bir çiğ börek.. Akşam üstü çayında hafif pastalar, tiramisu, cheesecake (Çizkek) her zaman var. Adı “kahve” ama, burada pekala güzel bir yemek yemeniz de mümkün. Sabah çorbası, en az iki çeşit sıcak, etli yemek, omletler, salatalar bol çeşitli zeytinyağlılar. Gittiğim gün kabak mücverin, zeytinyağlı dolmanın, karışık sebzelerin, fasulyenin, mercimek köftesinin tadına baktım. Mükemmel. Meraklısına üzüm, portakal, elma, havuç gibi değişik meyvelerden yapılmış ev yapımı reçelleri de meşhur. Kahve sabah 8.00 den akşam 20.00 ye kadar açık. Sabah kahvaltısı, öğle, akşam yemeği, akşamüstü çayı ne zaman isterseniz damak tadınıza uygun yiyecek bir şeyler bulabiliyorsunuz. Serap Hanım müşterilerinin çoğunun civarda çalışanlar, mahalle sakinleri, öğrenciler olduğunu söylüyor. “-Ev hanımlarının kabul günlerini bu kafede yapması çok moda oldu” diye ekliyor. Üsküdar’da oturuyorsanız beş çayına uğrayın. Avrupa yakasında oturuyorsanız bir yarım gün ayırın ve “Mia Caramella”ya gidin derim. Çayınızın (her çeşit kahve de var) yanında ister gül börek, ister parmak börek, ister dolama börek yiyebilirsiniz. Özel yapım tatlı kurabiyelerin tadına bakmayı da unutmayın. İNCİ “-Havuzlar insanların ortak kullandıkları bir alan olduğu için hastalık bulaştırmada etkili olabiliyor. Havuzların çok önemli iki özelliği vardır. Biri çok kalabalık topluluğun bir arada bulunması; ikincisi de tüm vücuttaki floraların havuz suyuna geçmesi. Deri üzerindeki mantarlar, çok zararlı bazı bakteriler, yarası olanların yara üzerindeki bakterileri havuz suyuna daha kolay bulaşıyor...” (...Doç. Dr. Meral Sönmezoğlu / Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı) SİZ­DEN GE­LEN­LER Tarifiniz - (...Serap Hanım’dan bir kurabiye tarifi) > LORLU KURABİYE MALZEMELER: * 500 gram tuzsuz lor peyniri * 2 adet yumurta * 1 su bardağı tozşeker * 1 su bardağı sıvıyağ * 1 paket kabartma tozu * 3.5-4 su bardağı un HAZIRLANIŞI: * Lor peyniri, yumurta ve tozşekeri birlikte çırpın. Karışım krema kıvamını alınca önce sıvıyağı ardından da elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin. Hamurun kıvamını oldukça yumuşak tutun ve avucunuzda yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. sertleşmeden fırından çıkarın. FURKAN FENNİ Bursa’dan Fenni ailesinin yakışıklı küçüğü Mustafa Furkan’ın doğum gününü kutlarız... HÜDA ÖZEN Babasının kuzusu, eniştesinin tatlısı, döner salonunun maskotu Hüda, seni seviyoruz... MARKET > Brillant’tan alışveriş özgürlüğü Brillant Home ve Brillant Store mağazalarında perde ve ev tekstili alışverişi yapanlar kârlı çıkıyor!... Perde ve ev tekstili alışverişleri için Brillant Home ve Brillant Store mağazalarına gelenler KDV indiriminden anında yararlanabildikleri gibi bir de 1,000 TL ve üzeri alışverişlerinde 100 TL’lik hediye çeki kazanma şansını elde ediyor. Bu ayrıcalıklı kampanyada son gün 15 Temmuz!
Reklamı Geç
KAPAT