Doğu'da kuvvetli yağış bekleniyor

Doğu'da kuvvetli yağış bekleniyor

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, Doğu bölgelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Vatandaşların ve yetkililerin sel baskınlarına karşı dikkatli olması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, Doğu bölgelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Vatandaşların ve yetkililerin sel baskınlarına karşı dikkatli olması istendi. nbsp;
Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne, Kırklareli, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sivas ve Kahramanmaraş çevreleri ile Ankara'nın Kuzeydoğu ilçelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; öğle saatlerinde Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Batman ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin olmayacağı, Doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle Kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
Yağışların; öğle saatlerinde Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Batman ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. nbsp;CİHAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...