İSKİ'den boğulma uyarısı

İSKİ'den boğulma uyarısı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) vatandaşları sıcak havalarda boğulma olaylarına karşı uyardı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) vatandaşları sıcak havalarda boğulma olaylarına karşı uyardı. İSKİ'den yapılan açıklamada yaz aylarında özellikle baraj göllerinde yaşanan boğulma olaylarına dikkat çekilerek "İçme suyu kaynakları olan bara gölleri ve göletler, özellik itibariyle yüzmek için elverişli yerler değildir" denildi.
İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'un içme suyu kaynakları olan baraj gölleri ve göletler, özellikleri itibariyle serinlemek ve yüzmek için elverişli yerler olmadığı belirtildi.
Açıklamalarda şu uyarılar yapıldı:
"Baraj göletleri ve göllerin kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması, zeminin balçık özellik taşıması ve bünyesinde teknik yapılar barındırması, bu alanları yüzme amaçlı kullanan İstanbullular için hayati risk oluşturmaktadır. Kapladığı geniş alan bakımından da sürekli gözetim altında tutulması da imkansız olan baraj gölleri ve göletlere serinlemek ya da yüzmek amaçlı girilmesi istenmeyen sonuçlara yol açabilir."
Özellikle anne ve babaların çocuklarını baraj gölleri ve göletlere girmemeleri noktasında ikaz etmeleri gerektiğini hatırlatan açıklamada, "Bu ve buna benzer önlemlerle muhtemel risklerin önlenmesi çok yüksektir. Bizleri derinden yaralayacak müessif olayların yaşanmaması için balık tutmak, serinlemek veya yüzmek amacıyla baraj göllerine ve göletlere girilmemesi gerektiği kamuoyuna önemle duyurulur" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...