Onur Air, 250 milyon $'a Dubaili ortağa satıldı

- Güncelleme:
Onur Air, 250 milyon $'a Dubaili ortağa satıldı

Ekonomi Haberleri

Özel havayolu şirketlerinden Onur Air, 250 milyon dolara, Enes Makine'nin kurucusu Kudret Tuncel ile Dubai asıllı İngiliz iş adamı Mehdi Shams'a satıldı.

Özel havayolu şirketlerinden Onur Air, 250 milyon dolara, Enes Makine'nin kurucusu Kudret Tuncel ile Dubai asıllı İngiliz iş adamı Mehdi Shams'a satıldı. Şu anda şirketin yaklaşık yüzde 70 hissesini elinde bulunduran iş adamları, bir süre sonra diğer ortak Cankut Bagana'dan opsiyonlu diğer hisseleri de devralacak. Zaman'ın haberine göre, satış işleminin Rekabet Kurumu tarafından da onaylandığı belirtildi. Onur Air'in yüzde 30 hissesini elinde bulunduran işadamı Cankut Bagana, şirketin yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevini bir süre daha sürdürecek. Temmuzda yeni yapılanmaya gidilecek şirkete, Bagana'nın da elindeki bütün hisseleri Tuncel ve Shams'e devredeceği öğrenildi. Havacılık sektörüne 1992'de adım atan Onur Air, bugün bin 600 çalışanı ve 32 uçağı ile yurtiçinde 14, yurtdışında 5 tarifeli uçuş gerçekleştiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...