One minute sesleri eşliğinde saldırdılar

One minute sesleri eşliğinde saldırdılar

GÜNDEM Haberleri

Gemide yaşananları aktaran Hüseyin Oruç, "Hiçbir uyarı yapılmadan direkt olarak saldırdılar. Bu esnada telsizlerden mehter marşı ve 'one minute' sesleri geliyordu" dedi.

Gazze'ye insani yardım götürürken uluslararası sularda İsrail tarafından düzenlenen operasyonda 9 vatandaşımızın öldürüldüğü Mavi Marmara davasının üçüncü duruşması dün Çağlayan Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Davanın sanıkları arasında bulunan dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashkenazi, İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi İle İstihbarat Başkanı Amos Yadlin'i İstanbul Barosu tarafından atanan avukat temsil etti. Kimlik tespitinin ardından ifadeleri alınan müştekilerden Hüseyin Oruç, "Hiçbir uyarı yapılmadan direkt olarak saldırıya maruz kaldık. Bu esnada telsizlerden gelen mehter marşı ve one minute sesleri eşliğinde darp edilip hakarete maruz kaldık" dedi. Saldırıda eşini kaybeden Çiğdem Topçuoğlu, "Eşim kucağımda şehit düştü. Daha sonra yaralılara yardım ettim. Aralarında İsrailli bir asker de vardı. Yerdeki kanlı Türk bayrağının almamam için kafama dipçikle vurdular. Bayrağı aldım ve göğsüme bastırdım. Öylece kaldım. Yarım saatte sorguladılar. Özellikle başlarında kipa olan iki kişi, bana 'Hangi terör örgütüne mensupsun? Eşin kaç kişiyi öldürdü?' diye sordu. Arkadaşlarımızı ağır bir şekilde darp ettiler" diye konuştu. Dişlerinin İsrail askerleri tarafından kırıldığını anlatan bir başka mağdur Muharrem Güneş, şunları kaydetti: "'Bu terör faaliyetine katılmak için ne kadar para aldın?' diye sordular. 'Kimseden para almadım. Üzerimde bulunan paraları sizler aldınız' dedim. Daha sonra namaz kılmak istedim. İzin vermediler." Gazeteci Kemal Gümüş ise, "Her taraftan ateş ediliyordu. Gemi kan gölüne döndü. Elinde fotoğraf makinesi olanlar hedef seçiliyordu. Şehit olan Furkan Doğan'ın elinde de kamera vardı. Cevdet Kılıçlar elindeki fotoğraf makinesiyle çekim yaptığı için alnından vuruldu. Cep telefonum, müzik çalarım, fotoğraf makinemi aldılar. Yanımda götürdüğüm elbisemi ve ayakkabımı bile gasp ettiler. Kıymetli eşyalarımıza el konuldu. Alınan eşyalar arasında bulunan kredi kartlarından internet üzerinden alışveriş yaptılar" ifadelerini kullandı. 490 davacının bulunduğu Mavi Marmara davasına bugün devam edilecek.
İHH BAŞKANI: DAVAMIZDAN DÖNMEYİZ, MÜCADELE SÜRECEK
Duruşma öncesi Çağlayan Adliyesi önünde konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, yasal mücadelenin devam edeceğini söyledi. Yıldırım, "Mavi Marmara, İsrail için sonunun başlangıcıdır. İsrail Filistin ablukasını kaldırıncaya kadar mücadele sürecek. Gerekirse Mavi Marmara tekrar yola çıkacak. Buradan sonuç çıkmazsa sokakları nasıl doldururuz bütün dünya görür" dedi. nbsp; nbsp;Yusuf GÜLBAKAN Aysel ÖZDEMİR İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...