Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devlet desteği ile işe girdi; Topladığı gibi kapışılıyor, günlük…

Düzenleyen:
Devlet desteği ile işe girdi; Topladığı gibi kapışılıyor, günlük…

YAŞAM Haberleri

Muş'ta yaşayan Nazire Ular, "Genç Çiftçi Hibe Destek Programı" kapsamında verilen 30 bin lira ile hayalindeki tavuk çiftliğini kurdu. Ular "Bize bu imkanı verdiği için Allah devletimizden razı olsun. Kurduğum işle aylık 3 bin 500 lira gelir elde ediyorum" dedi.

Muş'ta yaşayan ev kadını Nazire Ular iş hayaline, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hibe destek programı sayesinde kavuştu. Bakanlığın yürüttüğü, "Genç Çiftçi Hibe Destek Programı", kırsalda yaşayan genç kadınların da umudu haline geldi. Vatandaşları tarımsal üretime yöneltmeyi amaçlayan projenin hayatına dokunduğu kadınlardan biri de 35 yaşındaki Nazire Ular oldu. Muş'a bağlı Ağaçlı köyünde yaşayan ev kadını Ular, gerçekleştirdiği proje için aldığı 30 bin lira destek ile kurduğu tavuk çiftliğinde yumurta üretimine başladı.

Devlet desteği ile işe girdi; Topladığı gibi kapışılıyor, günlük…
Ular, uzun yıllar hayalini kurduğu çiftlikte 500 tavuk beslediklerini ve günde 350 yumurta elde ettiklerini söyledi. Çiftlikte üniversite mezunu kardeşine de iş imkanı sağladığını ifade eden Ular, severek yaptığı işiyle genç kadınlara örnek olduğunu kaydetti. Ular, proje sayesinden ev kadınıyken iş kadını olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

Devlet desteği ile işe girdi; Topladığı gibi kapışılıyor, günlük…
"Bize bu imkanı verdiği için Allah devletimizden razı olsun. Kurduğum işle aylık 3 bin 500 lira gelir elde ediyorum. Bununla ailemi geçindiriyorum. Elde ettiğimiz yumurtaları il ve ilçelerdeki marketlere satıyoruz. İlerleyen dönemlerde çiftliğimi daha da büyütmeyi düşünüyorum. Tavuklarıma özenle bakıyorum. Elde ettiğimiz yumurtalar da tamamen organiktir." Ular'ın kardeşi Cezmi Çelik ise kurduğu çiftlik sayesinde kendisini iş sahibi yapan ablasının, bölgedeki genç kadınlara da örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...