Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kartal'da Çerkez anıtı törenle açıldı

Kartal'da Çerkez anıtı törenle açıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Çerkezlerin Kafkasya'dan sürgün edilişlerinin 149. yılı nedeni ile Kartal'da bağımsızlık ve özgürlük anısına bir anıt açılışı gerçekleştirildi.

Çerkezlerin Kafkasya'dan sürgün edilişlerinin 149. yılı nedeni ile Kartal'da bağımsızlık ve özgürlük anısına bir anıt açılışı gerçekleştirildi. Heykeltraş Arslan Gualgoshe tarafından yapılan anıtın açılışı, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Kafkas Dernekleri Fedarasyonu Başkanı Vacit Kadıoğlu ve Meclis Üyesi Osman Güdü tarafından yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç, Bülent Kuşoğlu, Mehmet Sağlam, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Erhan Erol, Yusuf Uzun, CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülger Tarhan'ın telgraf gönderdiği açılıştan sonra Çerkezler gösterilerini sundu. Açılış konuşmasını yapan Vacit Kadıoğlu, Kafkasya'da Çerkezlerin sürgün edilişleri ile ilgili süreci anlattı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz'de yaptığı konuşmada, Kartal'da barışı, sevgiyi ve insanların birbirine hoşgörü göstermelerini sembolize edecek bir anıt olduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...