Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzleme Komisyonu, Cilo-Sat Buzul Dağları'na çıktı

İzleme Komisyonu, Cilo-Sat Buzul Dağları'na çıktı

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın geri çekilme sürecini izlemek üzere Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) öncülüğünde kurulan İzleme Komisyonu, Cilo-Sat Buzul Dağları'nda incelemelerde bulundu.

PKK'nın geri çekilme sürecini izlemek üzere Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) öncülüğünde kurulan İzleme Komisyonu, Cilo-Sat Buzul Dağları'nda incelemelerde bulundu. nbsp;Sümbül Mahallesi'nde kadınların kurduğu nöbet çadırında bir araya gelen ve aralarında BDP Hakkari İl eş başkanları Rahmi Kurt ve Esmer Tekin, BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, Eğil Belediye Başkanı Petek Çapanoğlu, Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin, Kocaköy Belediye Başkanı Remzi Çalı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hafize İpek, Hakkari Belediye Başkan yardımcıları Hatice Demir ve Metin Kazandıoğlu, BDP PM üyeleri Meliha Varışlı, M. Sıddık Akış, BDP Kadın Meclisi üyesi Takibe Turgan, Van, Yüksekova ve Hakkari Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Meya-Der, Tuyad-Der ve İHD yöneticileri ile yüzlerce vatandaş İzleme Komisyonu ile birlikte şehirden 45 kilometre uzaklıkta bulunan Kırıkdağ köyü Deze bölgesindeki Cilo-Sat Buzul Dağları ile Cennet ve Cehnem vadilerine araçla giderek incelemelerde bulundular.
Karlı dağların eteklerinde Berivanlarla bir süre sohbet eden kalabalık, daha sonra dağların yamaçlarında halay çekerek Kürtçe şarkılar seslendirdiler. Yöresel kıyafetlerle dağlara çıkan vatandaşlar, bu dağlara artık barışın gelmesinin huzuru ve mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. nbsp;HAKKARİ (İHA) nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...