Türkiye ilk 10'u garantiledi

Türkiye ilk 10'u garantiledi

SPOR Haberleri

Grup aşamasına 4 takımla giren Türkiye, aldığı başarılı sonuçlarla Çek Cumhuriyeti ve İsviçre’yi sollayarak bu sezonu ilk 10’da tamamlamayı pratikte garantiledi.

Tarihinde bir ilki gerçekleştirip 3'ü Avrupa Ligi olmak üzere toplam 4 takımla grup aşamalarında temsil edilen Türkiye, takımlarımızın topladığı puanlarla ilk 10'daki yerini sağlamlaştırmayı başardı. Bu hafta Beşiktaş'ın Napoli galibiyetinin yanı sıra Konyaspor ile Osmanlıspor'un beraberlikleriyle gelen puanlar Türkiye'yi 10. sıra için rekabet ettiği Çek Cumhuriyeti ve İsviçre'nin önüne taşıdı. 5 yıllık toplamda şimdiden 34.400 puana ulaşan Türkiye en yakın rakibi olan Çekleri 31.175, İsviçre'yi ise 30.875 puanda bıraktı.

YENİ HEDEF BELÇİKA
İlk 10 için bu sezonki yerini koruyan Türkiye, yalnızca 1.000 puan önündeki rakibi Belçika'yı gözüne kestirmiş durumda... Belçikalılar bu sezon topladığı 5.500 puan ve toplamda 35.400'lük derecesi ile takdir toplasa da Türkiye, 34.400 puan ile takibini sürdürüyor. Eğer Türkiye bu sezon Belçika'yı geçip ilk 9'a girmeyi başarırsa lig dördüncümüz, Temmuz yerine Ağustos ayında Avrupa Ligi elemelerine katılabilecek.

İLK 10 NEDEN ÖNEMLİ?
UEFA'nın aldığı yeni karar gereği 2018/19 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi'nde 4 büyük lig temsilcileri 16 kontenjanı peşinen dolduracak. Ocak ayında açıklanacak yeni statüyle geriye kalan doğrudan katılım biletlerinin nasıl dağılacağı belirlenecek. İlk 12 ülkenin haklarının korunacağı ifade edilse de bazı kaynaklar doğrudan katılım kontenjanı barajının 10 üllkeye indirileceğini belirtiyor. Bu sebeple Türkiye'nin ilk 10'a girmesi risk bölgesinden uzaklaşması anlamına geliyor.

Türkiye ilk 10'u garantiledi

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...