Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Derdim, dünyanın 15 Temmuz’u daha iyi anlamasını sağlamak'

Düzenleyen:
'Derdim, dünyanın 15 Temmuz’u daha iyi anlamasını sağlamak'

YAŞAM Haberleri

Yönetmen Mesut Gengeç, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in hayatını konu alan 30 dakikalık “Ben Ömer” belgeselini hazırladı.

53. Uluslararası Antalya Film Festivali Belgesel Film Seçkisi kategorisinde yarışan yapım hakkında konuşan Gengeç, “Yabancı kamuoyu bizim ne yaşadığımızı bilmiyor. Aktaramıyoruz. Mesela Kanada 100 mülteci alıyor ve bunun için törenler düzenleyip dünyaya duyuruyor. Bizde 3 milyon mülteci var ama kimsenin haberi yok. Derdim, dünyanın 15 Temmuz’u daha iyi anlamasını sağlamak” dedi.  Bazı kısımları canlandırma yöntemiyle çekilen belgeselde, Ömer Halisdemir’in çocukluğunu Ümit Bora Kumbar, 20-25 yaşlarını Egemen Öktem ve 30-40 yaşlarını Ogün Arslan canlandırıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...